Ploieşti: Ciupercile necontrolate culese din pădure fac victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, 20 de prahoveni s-au intoxicat cu ciuperci şi au ajuns la spital. Medicii avertizează că de la an la an, aceste delicatese pot deveni otrăvitoare şi nu se deosebesc de cele comestibile.

Ioan Oprea este din localitatea Gura Vitioarei. Vineri seara, bărbatul a cules ciuperci din pădurea Vitioara şi le-a consumat, împreună cu mama sa, Vasilica Iordache şi cu fratele său, Alexandru Daniel.

„Sâmbătă, la ora 9.00, mi s-a făcut rău, vomitam foarte mult. Nu am crezut că este de la ciuperci, mai ales că mâncasem de mai multe ori, anul ăsta, şi în toţi anii până acum. La ora 12.00, am chemat o ambulanţă, pentru că încă ne simţeam rău toţi trei", explică Ioan Oprea.

Bărbatul a fost internat la secţia Interne a Spitalului de Urgenţe Ploieşti, alături de toată familia sa. Potrivit medicilor, numai în weekend, cinci persoane au fost spitalizate în urma intoxicaţiilor cu ciuperci otrăvitoare, iar un bărbat de 60 de ani a fost găsit mort acasă, în urma necropsiei stabilindu-se că acesta a decedat din cauza ciupercilor otrăvitoare.

 

Nu consumaţi ciuperci din pădure

De la începutul acestui an, 20 de prahoveni s-au intoxicat cu ciuperci şi au ajuns la spital.

„Nu există nicio metodă de examinare a unei ciuperci în urma căreia să poţi să spui că poate fi mâncată. Singura metodă pentru a stabili dacă este sau nu otrăvitoare este testul la laborator. Dacă anul trecut, o ciupercă era comestibilă, aceeaşi ciupercă, arătând la fel, poate fi otrăvitoare anul acesta, din cauza sporilor purtaţi de vânt de la o ciupercă patogenă", explică doctorul Ştefan Pavelescu, şeful secţiei Interne.

În aceste condiţii, specialiştii recomandă prahovenilor să consume numai ciuperci cumpărate din pieţe sau magazine, care sunt controlate şi avizate sanitar şi nu de pe marginea drumurilor sau culese din păduri.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite