Ploieşti: Cardiacii au umplut Spitalul Judeţean din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai aglomerate sunt saloanele unde sunt spitalizate femei (Foto-Arhiva)
Cele mai aglomerate sunt saloanele unde sunt spitalizate femei (Foto-Arhiva)

Pacienţii cu afecţiuni ale inimii cauzate de temperaturile neobişnuit de scăzute pentru această perioadă a anului au aglomerat Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Ploieşti.

Toate cele 90 de locuri sunt ocupate, ba chiar, în aceste zile, a fost nevoie de suplimentarea numărului de paturi pentru a-i putea interna pe toţi bolnavii care au necesitat spitalizare. Crizele de angină pectorală şi insuficienţă cardiacă, precum şi infarcturile se află în topul celor mai frecvente afecţiuni cu care pacienţii se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe.

"Având în vedere timpul deloc favorabil ne aşteptăm ca numărul de cazuri să tot crească. Cei mai mulţi prahoveni care necesită tratament de specialitate au peste 50 de ani, şi sunt bolnavi cronici. Îi sfătuim pe toţi vârstnicii să stea în casă pe timp de viscol şi ninsoare pentru a nu-şi agrava afecţiunile cardiace. Dacă totuşi nu au de ales, trebuie să se îmbrace gros, nepărat să-şi pună fular ca să nu tragă în piept aerul rece şi să aibă o alimentaţie echilibrată", a declarat medicul Dumitru Predescu, şeful Secţiei Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Este necesară încă o secţie de cardiologie

Statisticile arată că în Prahova există peste 35.000 de bolnavi de inimă, care de cele mai multe ori ajung pentru tratament de urgenţă la Ploieşti, la unica secţie de cardiologie din judeţ, care este mai mereu supraaglomerată.

"Zilnic, sunt internate, în medie, 15-25 de persoane. Ar fi ideal dacă am avea o secţie pentru cronici, ca să putem face faţă numărului mare de prezentări şi ca să ne ocupăm în secţia actuală mai mult de urgenţe", a mai spus medicul cardiolog.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite