Ploieştenii vor plăti mai mult pentru apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorare. Consilierii locali ploieşteni au aprobat, în această săptămână, majorarea tarifelor practicate de Apa Nova pentru apă potabilă şi canalizare. Ploieştenii vor plăti mai mult pentru apă din momentul în care va intra în vigoare hotărârea adoptată miercuri. Majorarea nu este una de speriat, fiind vorba de o creştere de 4%

Aleşii locali au votat, în şedinţa de miercuri a CL Ploieşti, un proiect care vizează majorarea tarifelor la apă potabilă şi canalizare. Creşterea totală va fi una de 4 procente. Concret, preţul fără TVA pentru un metru cub de apă consumat va urca la 2,37 lei, faţă de 2,26, cât este valoarea actuală. De aici, cota pentru fondul de lucări va fi de 0,45 lei.

Conform proiectului aprobat în această săptămână, va exista o majorare şi a tarifului practicat de Apa Nova pentru canalizare, însă aici creşterea va fi aproape insesizabilă, de numai 3 bani. Astfel, tariful va ajunge de la 0,99 la 1,02 lei pe metru cub, fără TVA. Cota care va merge în fondul de lucrări al Apa Nova Ploieşti, conform fundamentării tarifului, va rămâne la valoarea de 0,20 lei pe metru cub. Proiectul a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local cu 24 de voturi pentru şi o abţinere.

Pentru ploieşteanul de rând, majorarea nu va fi neapărat una de speriat. La un consum mediu de şapte metri cubi pe apartament, spre exemplu, o familie ar trebui să plătească la final de lună, conform noilor tarife, aproape 30 de lei, cu tot cu TVA.

Hotărârea va intra în vigoare în următoarele zile, după ce va primi viza de legalitate din partea Prefecturii Prahova. Contractul de concesionare a serviciului prevede că tarifele sunt supuse ajustării de două ori pe an, respectiv la 1 ianuarie şi 1 iulie. Reprezentanţii operatorului au invocat deprecierea monedei naţionale în raport cu euro şi modificarea indicilor de inflaţie în ultimele 12 luni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite