Ploieştenii, otrăviţi cu benzen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În premieră, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova (APM) a declarat ieri, în cadrul emisiunii "Direct la Subiect" difuzată de Alpha TV, că Ploieştiul este puternic poluat cu benzen - compus chimic cu un ridicat potenţial cancerigen, informează observatorulph.ro.

Declaraţia directorului APM Prahova vine în contextul în care cele şase staţii de monitorizare a calităţii aerului de pe teritoriul Ploieştiului nu funcţionează. În plus, după scandalul poluării cu benzen din luna februarie, siteul www.calitateaer.ro şi-a schimbat interfaţa, cei interesaţi nemaiavând acces la arhiva cu rezultatele măsurătorilor, informează observatorulph.ro.

"În luna septembrie am avut nenumărate depăşiri. Vreau să vă spun că aproape nu a fost zi în luna septembrie în care una din staţiile în care avem analizator pe benzen să nu fi avut o depăşire la media orară", a declarat ieri Mihai Buzea, directorul APM Prahova, în emisiunea "Direct la Subiect" difuzată de Alpha TV.

Benzenul, poluant cancerigen

Cel mai important efect al poluării aerului Ploieştiului cu benzen avea să fie subliniat tot în emisiunea de ieri seară de către doctorul Tiberiu Onuţu, responsabil igiena mediului DSP Prahova. "Luând cazul particular al benzenului, fiindcă acesta este un  poluator destul de important și destul de periculos pentru sănătatea populației, în general poluarea cu benzen are loc în mediul profesional unde expunerile sunt foarte mari, este un gaz volatil, și rareori se întâmplă să determinăm în stațiile din mediul urban. Sunt efecte imediate, în funcție de concentrație, frecvență și de expunere și efecte tardive. Poate determina narcoză, euforie, tulburări psihomotorii, afectarea ficatului, deci afectare hepatică, dar ce este mai important este că, în expunere cronică, este un poluant cancerigen dovedit, poate determina inclusiv leucemia, prin afectarea măduvei osoase", a precizat reprezentantul DSP Prahova, citat de observatorulph.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite