Pian, Chelie şi Chioru arestaţi la Ploieşti într-un dosar de furt cu prejudiciul de 160.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arestări după percheziţiile poliţiştilor din Ploieşti într-un dosar de furturi din societăţi FOTO IJP Prahova
Arestări după percheziţiile poliţiştilor din Ploieşti într-un dosar de furturi din societăţi FOTO IJP Prahova

Trei prahoveni au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care poliţiştii au făcut percheziţii în trei comune, Valea Călugărească, Berceni şi Târgşoru Vechi la persoane bănuite de furt calificat din societăţi comerciale

 Suspecţi în acest caz sunt şapte hoţi, dar doar în cazul a trei dintre aceştia a fost dispusă măsura arestării preventive.

Vasile Florin zis Gilbert sau Chelie, Florin Vasile zis Pian şi Ştefan Gabriel Preda,  zis Chioru sunt cei trei hoţi care au ajuns în arest preventiv, aceştia fiind acuzaţi că au furat din patrimoniul mai multor societăţi comerciale printre care S.C. Upetrom 1 Mai, S.C. HIDRO GAZ PIPE S.R.L, S.C. R.C.T.I. Company S.R.L. şi S.C. Woma Ecoserv Construct S.R.L.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 160.000 de lei, potrivit anchetatorilor.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada februarie - iulie 2022, persoanele bănuite ar fi sustras în repetate rânduri cabluri electrice din cupru atât montate, dar şi care urmau să fie montate, precum şi materiale feroase şi neferoase, din incinta unor hale industriale şi şantiere în lucru.

Astfel, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a bărbaţilor în cauză, fiind cercetaţi pentru săvârşirea a 15 acte materiale ale infracţiunii de furt calificat în formă continuată din societăţi comerciale de pe raza municipiilor Ploieşti şi Bucureşti dar şi din comunele Blejoi şi Bucov.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mijloace materiale de probă, dar şi bunuri  susceptibile a fi interzise prin lege în vederea deţinerii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite