Petrolul revine pe primul loc în campionat după victoria din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrolul a revenit pe primul loc în campionat. FOTO rpressport.ro
Petrolul a revenit pe primul loc în campionat. FOTO rpressport.ro

Petrolul s-a impus cu 2-0 în partida de la Craiova, prin golurile înscrise în partea secundă de Albin şi Tamuz, la chiar ultimul joc oficial pe arena ”Ion Oblemenco”, care urmează să fie dărâmată.

Cu şansa de a reveni pe primul loc al clasamentului în cazul unei victorii, lupii au intrat determinaţi în meciul de duminică seară contra oltenilor, aflaţi la ultima reprezentaţie pe bătrânul ”Ion Oblemenco”. Cu 4 schimbări în formula de start faţă de jocul cu Dinamo Zagreb, Marinescu, Albin, Mustivar şi Astafei, Petrolul a început bine, Fanchone ratând prima oportunitate a partidei, după o ”bombă” peste poartă de la marginea careului.

A fost singura acţiune notabilă a fundaşului lateral, care a suferit două faulturi în decurs de doar câteva minute, iar Lucescu s-a văzut obligat să-l schimbe cu Satli la capătul primului sfert de oră. S-a jucat pe contre şi găzarii chiar au reuşit să înscrie prin Albin, în minutul 26, însă golul a fost anulat în urma unui ofsaid dictat la Tamuz, aflat pe direcţia balonului.

Nou-promovata n-a cedat presiunii şi a continuat să atace poarta lui Pecanha, Băluţă irosind o bună ocazie în minutul 28, când a trimis pe lângă din poziţie excelentă. Până la pauză, alb-albaştrii au forţat ofensiva, mai ales prin Curelea, dar apărarea ploieşteană a rezolvat fiecare fază.

La 6 minute de la reluare, Lucescu a mai mutat o dată, de această dată din considerente tactice, Teixeira luându-i locul lui Astafei, dar jocul Petrolului nu s-a schimbat. În luptă a fost aruncat şi Mutu. Totuşi, Albin avea să pună lucrurile la punct, în minutul 67, executând impecabil o lovitură liberă direct de 20 de metri, iar Petrolul prelua, în sfârşit, conducerea.

Până la final, gazdele au tot încercat să restabilească egalarea, dar fie lipsa de inspiraţie, fie intervenţiile lui Pecanha au făcut ca tabela să rămână neschimbată. În dreptul gazdelor, pentru că lupii au mai înscris o dată prin Tamuz, în minutul 83, la capătul unei acţiuni individuale a lui Satli.

În urma acestei victorii, Petrolul revine pe prima treaptă a clasamentului şi se pregăteşte de returul cu Dinamo Zagreb (fcpetrolul.ro).

Mai puteţi citi

CSU Craiova - Petrolul: 0-2. Gazdele, fără victorie în acest sezon, ploieştenii, noii lideri în Liga I

Petiţie la Ligă împotriva suspendării stadioanelor. Petrolul pierde 100.000 de euro la un meci cu porţile închise

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite