Petrolul învinge Gaz Metan şi îşi recapătă zâmbetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La capătul seriei de 6 remize consecutive, lupii au învins sâmbătă seară pe Gaz Metan Mediaş cu 2-0, victorie ce le reface moralul înaintea returului de miercuri cu Astra Giurgiu, din semifinalele Cupei României.

Galben-albaştrii aveau doar varianta victoriei în faţa unei formaţii pe care nu reuşiseră să o învingă de două sezoane, iar gândul revanşei şi cele 6 rezultate de egalitate din ultima perioadă i-au făcut să intre pe teren extrem de motivaţi.

Elevii lui Răzvan Lucescu au preluat iniţiativa din start,  şi-au împins adversarul în propria jumătate de teren şi au încercat să găsească breşe spre poarta lui Pleşca. La una dintre ocazii, Albin a deschis scorul în minutul 36, după ce a reluat din cădere centrarea excelentă a lui Teixeira.

Intraţi la pauză în avantaj, lupii erau conştienţi că mai au nevoie şi de golul doi pentru a sta liniştiţi. Iar desprinderea avea să vină cu preţul unei eliminări.

După ce Fernandez a şutat bine, dar unul dintre fundaşii adverşi a respins providenţial în corner, acelaşi Teixeira l-a servit şi pe Mustivar, iar căpitanul a pus capul pentru 2-0. Bucuria mijlocaşului a fost, însă, de scurtă durată, întrucât arbitrul Robert Dumitru i-a arătat al doilea avertisment pentru modul în care a celebrat golul şi l-a eliminat.

Petrolul se vedea obligată să joace, din nou, cu un om mai puţin pentru ultima jumătate de oră . Numai că inferioritatea nu s-a simţit, iar 2-0 nu s-a dovedit a fi un scor periculos pentru găzari. Pecanha a avut o intervenţie formidabilă în minutul 62, după care Gaz Metan s-a stins şi doar ratările lui Tamuz din finalul meciului au făcut ca ardelenii să nu piardă la scor de neprezentare.

După un joc pe care l-a dominat, Petrolul s-a meritat, revenindu-şi la timp pentru returul cu Astra din Cupa României (fcpetrolul.ro).

Vă mai recomandăm

FOTO Elevii din Pufeşti, întâlnire surpriză cu fotbalistul Adrian Mutu

S-a spart „ghinionul“. Prima victorie a lui Răzvan Lucescu la Petrolul, după cinci egaluri consecutive

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite