„Patria Hoţilor“: Cele mai ciudate furturi ale anului 2011, de la milionul de euro până la bicicleta altui hoţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un hoţ care a dat spargerea la o casă din Cornu a fost prins şi arestat după şase luni (foto: arhivă)
Un hoţ care a dat spargerea la o casă din Cornu a fost prins şi arestat după şase luni (foto: arhivă)

Criza financiară i-a făcut pe hoţi să nu mai fie deloc pretenţioşi la prăzi. În 2011, hoţii prahoveni au furat ce-au prins. Cărbuni, sârmă de la viţa-de-vie, bere, sarmale, cosmetice din farmacie, gardul primăriei, raţe, porci sau cablu telefonic sunt doar câteva exemple.

Aflat la furat la casa unui vecin, un hoţ din Ceptura s-a trezit că a fost, la rândul său, victima unei hoţii. Bărbatul s-a dus la furat cu bicicleta, a lăsat-o sprijinită de peretele casei, a intrat în imobil şi a înşfăcat un dvd player, dar, la ieşire, ia bicicleta de unde nu-i! Incidentul s-a petrecut în luna mai, iar în urma acestui dublu furt, două persoane s-au ales cu dosare penale. Hoţul prădat în timp ce era la acţiune este doar unul din exemplele de furturi inedite petrecute în acest an în Prahova. Mai multe amănunte despre acest caz AICI.

Cum Brazi este cea mai bogată comună din ţară, mai mulţi hoţi şi-au zis că probabil nimeni nu se va supăra dacă vor lua şi ei câteva panouri metalice. În luna februarie a acestui an, bărbaţii au lăsat Primăria Brazi fără gard. Mai multe detalii AICI.

Poliţiştii au stabilit că cei trei operaseră în aceeaşi manieră

Orice faptă bună trebuie recompensată! Aşa şi-a spus şi un bărbat din Buşteni, care „amabil" din fire, s-a oferit să-i transporte pe patru turişti, pe platoul Bucegi, cu un autoturism de teren.Încântaţi de ofertă, cei patru au urcat în maşina bărbatului, iar când au ajuns în zona „Peştera Ialomicioara", conducătorul auto le-a propus să se reîntâlnească peste o oră, la autoturism. Turiştii au acceptat şi au lăsat hainele şi o borsetă în autovehicul. Vedeţi AICI cum s-a încheiat povestea.

În septembrie, un prahovean din Floreşti a rămas ca la poză după ce i s-a furat aparatul foto. Acesta le-a povestit poliţiştilor că a fost acostat de membrii unei familii cu un copil, femeia reuşind să-i sustragă din borsetă un aparat foto. După comiterea furtului, aparatul sustras a fost plasat minorului, care a fugit către Gara Floreşti. Mai multe detalii AICI.

În luna noiembrie, un prahovean din comuna Cornu, angajat la o societate din localitate, a reclamat la Poliţie dispariţia unei casete de valori. El a devenit, însă, principalul suspect, după ce poliţiştii au găsit caseta ascunsă la sediul firmei. Mai multe detalii AICI.

CITIŢI ŞI:

Ce nu face omul pentru o sticlă de votcă! Furt și bătaie într-un supermarket din Câmpina

Furt de aproape 12.000 de lei dintr-un chioşc de ziare din Ploieşti

Un minor de 12 ani din Floreşti este cercetat penal pentru furt

Dosare penale pentru furt de energie electrică

Nici revenirea Petrolului în Liga 1, una din principalele realizări ale lui 2011 în Ploieşti, n-a fost ocolită de hoţi. În august, înainte de meciul disputat pe teren propriu cu Rapid, trei copii, cu vârste între 11 şi 15 ani, au furat 100 de bilete. Vedeţi AICI cum s-a încheiat povestea şi câte au fost recuperate.

În octombrie, doi poliţişti au fost lăsaţi fără maşina de serviciu. Ulterior, ei au intrat şi în comisia de disciplină, care a analizat modul în care au acţionat cei doi. Culmea, ei au fost păcăliţi de un tânăr băut şi fără carnet, care l-a lovit pe unul dintre ei. În acel moment, poliţistul aflat pe locul din dreapta a ieşit din maşină şi s-a îndreptat spre el, dar tânărul a fost mai rapid, s-a dus prin partea stângă a maşinii, s-a urcat la volan şi dus a fost. Oamenii legii l-au urmăriut într-o maşinăoprită a unui prahovean aflat prin zonă. Mai multe detalii AICI.

image

Furtul milionului de euro dintr-o casă din Ploieşti, considerat „jaful secolului“, a dezvăluit că hoţii sunt, câteodată, proşti de-a binelea. Doi minori au furat banii dintr-un cufăr şi i-au spart pe „păcănele“ şi lăutari, până când au început să atragă prea multă atenţie. Simţind că puştanii aveau cam mulţi bani, mai mulţi ploieşteni le-au dat, la rândul lor, spargerea. În 2011, dosarele au ajuns pe masa judecătorilor. Mai multe amănunte AICI.

De când agricultorii prahoveni au cules strugurii şi au terminat sezonul la viţa-de-vie, hoţii şi-au dat seama că nu degeaba se spune că nimic nu se pierde. În ideea că totul se poate valorifica, bărbaţi din mai multe localităţi au intrat în livezile vecinilor pentru a sustrage sârmele de susţinere de la viţă. În Ceptura, la începutul lui decembrie, doi prahoveni au fost prinşi cu 30 de kilograme de sârmă. Mai multe detalii AICI.

În Poiana Câmpina, trei bărbaţi şi-au pus mintea cu un stăvilar dezafectat. Culmea, ei au reuşit să taie mai multe bucăţi din metal, cu ajutorul unui aparat de sudură autogen, dar n-au mai reuşit să le şi ia de-acolo. Mai multe detalii AICI.

Doi tineri din Gura Vitioarei şi-au lăsat vecinii fără ton la telefon. Ei au fost prinşi de poliţişti în timp ce ardeau un cablu de telefonie, pentru a valorifica la fier vechi cuprul. Oamenii legii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă pentru a-i reţine, însă unul din hoţi a scăpat. Mai multe detalii AICI.

Mai rar aşa ceva: Un taximetrist prahovean a fost lăsat fără bunuri de o clientă. S-a întâmplat în noiembrie, la Boldeşti. Taximetristul transporta mai multe persoane către un cartier din Boldeşti Scăeni. Aproape de destinaţie, el a observat că unul din pasageri manevra un obiect contondent, aşa că a tras repede pe dreapta şi a părăsit autovehiculul. El le-a povestit poliţiştilor că pasagerii nu i-au adresat nicio ameninţare, dar s-a temut ca nu cumva să fie agresat. Când a revenit la maşină, însoţit de poliţişti, a constatat că-i lipsea telefonul mobil, dar şi un pachet de ţigări. Vedeţi AICI cum s-a încheiat povestea.

Un copil de 10 ani din ploieşti a încercat să bată recordul pentru cel mai tânăr delincvent. Ca să fie sigur, a spart geamul unei maşini şi a furat o borsetă, aşa că poate fi acuzat şi de distrugere şi de furt. Mai multe detalii AICI.

Capacele de canalizare le-au pus...capac unor hoţi de fier vechi din Boldeşti-Scăeni

Un „ginere" l-a lăsat pe „tata socru" fără bijuterii de mii de lei, în Prahova

Nu se mai practică furtul de ţiţei. Un prahovean a furat direct conducta

Culmea hoției în Prahova. Și-a furat combustibilul din rezervor!

Două prahovence forțoase au sustras un gard pentru a-l vinde la fier vechi

Un minor din Prahova s-a externat cu tot cu telefonul mobil al colegului de spital

25.000 de lei au dispărut din seiful Gării de Sud din Ploiești

Voiau să vândă la fier vechi parapeţii metalici de pe marginea drumului care duce spre Cota 1000

Căldură mare, mon cher! Patru ploieşteni au fost prinşi, astăzi, la furat de...îngheţată

Hoţi fără limite, în Prahova. Au furat grinzile din Salina Slănic

Trei hoţi fără frică de Dumnezeu au încercat să fure clopotul bisericii din comuna prahoveană Gherghiţa chiar în Săptămâna Mare. Planurile au fost dejucate de lipsa lor de imaginaţie pentru că zgomotul infernal pe care l-au provocat în timp ce încercau să sustragă cloptul i-a dat de gol şi a pus pe jar sătenii şi poliţia din localitate. VIDEO Trei hoţi din Prahova au vrut să fure clopotul unei biserici, dar au trezit tot satul

Un prahovean a fost prins cu 200 de kilograme de cărbuni în căruţă

Trei prahoveni vor face închisoare pentru câţiva saci de azot

Ploieşti: Spargere la Altex. Hoţii au fugit cu 18 laptopuri şi patru monitoare

Un elev din Câmpina i-a furat telefonul unei colege din sala de clasă

Hoţii nu i-au ocolit nici pe reprezentanţii administraţiei locale. în septembrie, directorul regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Răzvan Lungu, a constatat că-i lipseşte laptop-ul lăsat pe birou. Poliţiştii iau în calcul şi varianta ca hoţul să fi fost un angajat al instituţiei. Furtul a venit la scurt timp după ce consilierul pe probleme de comunicare de la RASP a fost victima unor atacuri informatice. Citiţi AICI mai multe detalii despre furtul de la RASP.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite