Pasiunea riscantă a lui Bin Laden din Ploieşti, „teroristul“ care a anunţat că a pus o bombă la Lukoil. Cum au reuşit poliţiştii să-l prindă într-o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a reuşit în seara zilei de luni, 13 ianuarie, să scoată din birouri toţi poliţiştii şi să alerteze un cartier întreg din Ploieşti cu un singur apel telefonic. Omul a anunţat la 112 că a pus o bombă la cea mai mare rafinărie din oraş.

Apelul a fost primit marţi în jurul orelor 20.00, iar vocea răguşită anunţa că la Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti a fost amplasată o bombă. În urma verificărilor, s-a dovedit că este vorba despre o alarmă falsă. ”Teroristul” a fost identificat şi prins imediat de către poliţişti. Se numeşte Gheorghe Constantin, cunoscut drept Bin Laden, de fel din Călăraşi. Porecla a căpătat-o tocmai pentru că şi-a făcut un obicei să alerteze poliţia anunţând amplasarea unor bombe în incinta unor instituţii importante. 

Tot el a fost cel care, la începutul anului trecut, a anunţat că au fost amplasate substanţe explosive la aeroprotul Otopeni din Bucureşti şi în Gara de Nord.

Marţi, după alerta cu bombă de la Lukoil, poliţiştii din Prahova au ştiut imediat că au de-a face cu acelaşi personaj. 

Ce l-a trădat pe ”Bin Laden”

Omul are o voce răguşită, în plus se străduieşte să imite un accent specific limbii engleze în momentul în care vorbeşte cu operatorul de la Serviciul Unic de Urgenţă 112. Deşi a folosit un telefon cu cartelă, specialiştii de la STS au reuşit să localizeze zona în care se află apelantul, între o stradă aflată în apropierea rafinăriei şi un cartier din comuna Valea Călugărească. În căutarea lui au plecat imediat zeci de poliţişti care au scotocit toate barurile şi stânele unde s-ar fi putut ascunde. ”Bin Laden” a fost găsit pe o stradă de lângă Lukoil, la o oră de la apel. Şi-a recunoscut fapta, mărturisind că nu a avut un motiv anume pentru care a făcut acest gest, doar că şi-a dorit să alerteze poliţiştii.

”Teroristul” va merge la închisoare

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Ancheta va fi preluată de procurorii DIICOT, competenţi în astfel de cazuri. Constantin riscă de data aceasta să ajungă în spatele gratiilor pentru trei ani de zile, conform legii privind prevenirea şi combaterea terorismului. El mai are o condamnare cu suspendare pentru fapte similare, motiv pentru care, la următoarea sentinţă, judecătorii sunt obligaţi de Codul de Procedură Penală să aplice pedeapsa închisorii cu executare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite