Parlamentarii au votat pentru arestarea preventivă a deputatului Mircea Roşca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii au votat marţi seară pentru ridicarea imunităţii deputatului PNL de Prahova Mircea Roşca. Iniţial, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ cererii de arestare preventivă înaintată de procurori

Solicitarea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahva, a avut termen pentru raport până marţi, iar peste câteva ore a intrat la vot, în plenul Parlamentului.

Iniţial, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ pentru deputatul PNL, Mircea Roşca.

Vicepreşedintele comisiei juridice, Ciprian Nica (PSD), a anunţat că votul în cazul cererii de percheziţie a fost de 10 "pentru", 13 "împotrivă", în cazul reţinerii - 6 "pentru", 16 "împotrivă", o abţinere, iar în cazul arestării preventive - 7 voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi o abţinere.

Ulterior, colegii din Parlament ai lui Mircea Roşca au votat „pentru“ aprobarea cererii procurorilor de arestare preventivă a deputatului PNL. Votul a fost de 220 „pentru“ şi 65 „împotrivă“. 

Nu mă ascund în spatele imunităţii parlamentare, dar am constatat că orice deputat poate fi la mâna unor delicvenţi. Mă declar pro ridicarea imunităţii, dar trebuie să se justifice. Noi, deputaţii trebuie să fim un exemplu de legalitate şi transparenţă, nu trebuie să votăm în funcţie de circumstanţele politice. Cer Camerei să mi se ridice imunitatea. Este o dramă ce mi se întâmplă, sunt o victimă a contextului politic“, a spus, printre altele, Mircea Roşca, în discursul ţinut în faţa colegilor din Parlament înainte de votul pentru ridicarea imunităţii parlamentare.


Deputatul PNL Mircea Roşca a precizat zilele trecute, într-un comunicat transmis joi, că solicită Camerei Deputaţilor urgentarea procedurilor referitoare la solicitarea formulată în cazul său de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DNA a solicitat aviz pentru arestarea preventivă a deputatului Mircea Roşca - suspectat că în 2011, când era vicepreşedinte al PNL Prahova, i-ar fi cerut 20.000 de euro unui om de afaceri din Cormanic, pentru a interveni la consilieri locali din Azuga astfel încât acesta să obţină terenuri în staţiune.

Marţi, la ieşirea de la audierile de la DNA Ploieşti, deputatul a declarat că este o situaţie „ridicolă“ şi că cel care l-a denunţat pentru fapte de corupţie este un om cu probleme penale.

Pe aceeaşi temă

Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova: „Solicit Camerei Deputaţilor urgentarea procedurilor pentru ridicarea imunităţii mele parlamentare“

Deputatul Mircea Roşca cere Parlamentului să aprobe solicitarea de arestare a „tuturor senatorilor şi deputaţilor care sunt în această situaţie“. Procurorii DNA au cerut arestarea sa preventivă

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a cerut arestarea deputatului PNL Mircea Roşca pentru două infracţiuni de corupţie

Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, audiat la DNA Ploieşti într-un dosar de corupţie

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite