Părinți care și-au ucis fiica, arestați la aproape doi ani de la comiterea faptei. De ce a durat atât ancheta

0
Publicat:

La aproape doi ani de la o crimă oribilă, doi soți au fost arestați sâmbătă, 1 aprilie 2023. Aceștia sunt acuzați de anchetatorii prahoveni că și-au ucis una dintre fiice. Micuța a trecut prin clipe cumplite, fiind opărită de tatăl său, după care a fost lăsată să agonizeze în chinuri.

Cei doi părinți au fost arestați pentru uciderea propriului copil FOTO Shutterstock
Cei doi părinți au fost arestați pentru uciderea propriului copil FOTO Shutterstock

Ancheta a durat nepermis de mult și abia zilele trecute procurorii s-au hotărât să incrimineze părinții pentru omor. Și polițiștii, dar și procurorii  dau vina unii pe alții pentru că au tras de timp în acest caz. Conform ziare.com, ei invocă faptul că acest caz este ”atipic”, fiind nevoie de numeroase expertize care să indice exact cauza decesului fetiței. 

Nenorocirea pentru care cei doi soți au fost arestați preventiv s-a petrecut pe 26 octombrie 2021, în comuna Poienarii Burchii, sat Ologeni. Atunci, Horia și Diana Mihai veniseră în vizită la bunici împreună cu cei trei copii minori ai familiei: fetițele gemene în vârstă de doi ani și zece luni și sora lor mai mare. Conform anchetatorilor, în acea seară, tatălui i-a revenit sarcina să le facă baie copiilor.

A ţinut-o sub jetul de apă fierbinte minute în şir

Din cauza unor conflicte în familie, acesta s-a enervat și s-a răzbunat pe una dintre gemene. A ținut-o minute în șir în cadă, sub jetul de apă fierbinte, până ce copilul nu a mai plâns.

Deși era opărită pe mare parte din corp (apa era încălzită cu un boiler electric, dat la maximum), părinții nu au cerut ajutor medical pentru fiica lor. Micuța a fost găsită moartă a doua zi dimineață, pe data de 27 octombrie 2021, la ora 5 dimineața.

Ultimele clipe ale copilei au fost imposibil de imaginat. Fetița a trecut prin chinuri groaznice,  în referatul de arestare reținându-se că moartea fetiței a fost violentă, prezentând arsuri de grad II-III, pe 54% din suprafaţă corporală.

Nimeni nu a încercat să ceară ajutor

Mai mult decât atît, părinţii şi bunica paternă nu au făcut nimic pentru a o salva.

În intervalul orar 22:00 - 05:00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Dimineaţa, la ora 5 a fost apelată ambulanţă, însă la sosirea echipajului medical, micuţa era deja decedată.

În seara crimei, în casă se aflau părinții copiilor, bunica paternă şi concubinul acesteia Niciunul dintre adulți nu a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Într+un final, concubinul bunicii a fost cel care a apelat autorităţile.

Decesul victimei a fost constatat de echipajul de la ambulanţă solicitat de martorul L.C., proprietarul imobilului, la data de 27.10.2022, ora 05:00”, arată procurorii.

Bunica se interesează de dosar

Ancheta a fost deschisă de polițiștii de la Postul de Poliție din Cocorăștii Colț, inițial acuzațiile fiind de ucidere din culpă. Cercetările au fost făcute in rem, adică asupra faptei, părinții fiind audiați ulterior ca suspecți, dar fără să fie luate măsuri preventive.

Cel puțin trei procurori s-au ocupat succesiv de anchetă în cei aproape doi ani scurşi de la moartea micuţei. Dosarul a rămas în această fază a anchetei din octombrie 2021 și până în martie 2023, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești. În toată această peerioadă, părinţii au fost lăsaţi în libertate.

După ce bunica paternă, care se afla în casă la momentul decesului fetiţei, dar nu a făcut nimic pentur a-i salva viaţa, a depus o cerere de tergiversare, anchetatorii au motivat că au în lucru o cauză complexă, atipică. De asemenea, au dat vina pe Medicina Legală că a transmis foarte târziu rezultatul necropsiei și au explicat că este nevoie de o expertiză psihiatrică în cazul unuia dintre suspecți (mama, potrivit unor surse judiciare) și de reaudierea unor martori.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite