Psihiatru, despre oribila crimă comisă de trei copii: „Este răzbunare, dar și fetișizare sexuală a victimei“ VIDEO

0
Publicat:

Psihiatrul Gabriel Diaconu încearcă să găsească resorturile care au transformat trei copii în criminali. Minorii nu numai că au ucis un om, dar l-au chinuit, iar în gură i-au băgat pământ.

Samoilă Tudor, un bătrân de 81 de ani, a fost ucis de trei copii, de 9, 10 și 15 ani. Cadavrul a fost găsit doar cu șosetele în picioare și cu multe răni, semn că victima ar fi fost chinuită înainte să-și dea ultima suflare. Mai mult decât atât, bătrânul avea pământ în gură.

Crima care a șocat o țară întreagă, mai ales ca urmare a faptului că niște copii sunt criminali, a fost analizată și de vestitul psihiatru Gabriel Diaconu.

„Trei copii, labirintul crimei. În județul Buzău, trei copii cu vârsta de 9,10 și 15 ani au omorât un bătrân. Faptul că l-au dezbrăcat, dar și detaliul țărâna introdusă în gură, deschid o fereastră în psihologia și comportamentul simbolic al copiilor. În psihologie criminologică, spre deosebire de aspectele judiciare sau criminalistică, gesturile și acțiunile făptuitorului – chiar și când bizare sau aparent de neînțeles – capătă sens într-o logică alternativă și vor putea ajuta la descifrarea cauzelor. Fiecare detaliu, și indubitabil vor mai fi (mai multe) pe care anchetatorii, psihologii și psihiatrii, la vor obține, ajută la reconstrucția omorului“, spune psihiatrul.

Elena Voinea spune că tatăl ei a fost umilit de copii FOTO Iulian Bunilă
Elena Voinea spune că tatăl ei a fost umilit de copii FOTO Iulian Bunilă

De multe ori, victimele sunt găsite dezbrăcate. E un gest, spune Gabriel Diaconu, care vădește disprețul făptuitorului, intenția de-a deposeda victima de personalitate, de «haina de pe ea» – chiar și când haina e sărăcăcioasă. „Obiectele vestimentare sunt și trofeu cât și probă.“.

Mulți făptuitori vor muta cadavrul de la locul faptei. Vor căuta să îl ascundă, fie prin transferarea lui într-o zonă mai greu accesibilă, fie prin îngroparea, fragmentarea, incinerarea sau alte mijloace prin care să-l facă de negăsit, sau de nerecunoscut.

„Alte acte asupra cadavrului executate post-mortem pot vădi, din perspectiva agresorului, elemente de fantezie, ritual și fetiș necrofil. Aici, elementul de unicitate e pământul introdus în gura victimei. Expertiza medico-legală va putea lămuri dacă acest gest a intervenit sau nu în mecanismul tanatogen (de producere a morții). E previzibil că un astfel de gest e făcut pentru a bloca posibilitatea victimei de-a țipa, de-a cere ajutor. Pe de altă parte o posibilă interpretare, și rămâne de văzut dacă este sau nu relevantă, trimite la pedepsirea victimei pentru ce-a spus, sau ce-a făcut cu gura.

Dacă e să compari cu alte fapte similare în care victimei i-a fost băgat ceva în gură, dintr-o perspectivă psihologică, ai un element important de răzbunare, dar și fetișizare sexuală a victimei. Gura este un orificiu sexual care trebuie «umplut», «acoperit» dar și violat, penetrat, murdărit și umilit“, spune psihiatrul.

Cei trei copii bănuiți că i-au provocat moartea bătrânului de 81 de ani provin din familii sărmane, beneficiare de ajutor social. Băiatul de 15 ani a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Infantilă din Buzău, pentru expertiză, iar ceilalți doi au ajuns într-un centru de primire în regim de urgență al Protecției Copilului.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite