Pacienta rănită în explozia din Prahova a murit. Femeia era internată într-un salon la Infecțioase

0
Publicat:

Pacienta care a fost rănită în urma exploziei produse, luni, 26 februarie 2024, la Spitalul Movila într-un salon al Secţiei Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a murit.

Spitalul Movila Spital boli inectioase ploiest. FOTO ziarul prahova
Spitalul Movila Spital boli inectioase ploiest. FOTO ziarul prahova

Anunțul a fost făcut marţi, 5 martie 2024, de avocatul familiei, Adrian Cuculis. „Pacienta care a suferit arsuri în urma exploziei din Spitalul de boli Infecţioase Ploieşti - Movila a decedat. Urmează să depunem plângere penală pentru ucidere din culpă. Familia suspicionează şi un malpraxis medical având în vedere că femeia a intrat în spital pe propriile picioare, iar apoi a ajuns să fie intubată”, a transmis avocatul.

O explozie neurmată de incendiu a avut loc la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, o pacientă suferind arsuri grave.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, explozia s-a produs într-un salon, iar o pacientă de aproximativ 80 de ani a suferit arsuri grave.

Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene, va fi intubată şi transportată la UPU Ploieşti”, preciza, la acea dată, sursa citată.

Reprezentanții ISU au menționat că pompierii nu au intervenit pentru stingerea unui incendiu, acesta fiind stins de personalul din cadrul unității spitalicești, precizând că cearșaful femeii a ars.

Femeia este intubată, are arsuri pe 20% din corp și este spitalizată pe Secţia de Chirurgie Plastică a SJU Ploieşti, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Violeta Tănase.

Cum s-a produs explozia de la Spitalul Movila. Inspector ITM: „E vorba de un Dorel, ca să înțelegeți”

Inspectorii ITM prahoveni au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs explozia la Spitalul Movila. Un muncitor a tăiat o țeavă într-un salon unde se afla o pacientă în comă, conectată la oxigen.

Bogdan Nica, managerul SJU Ploiești a explicat, pentru Știrile PRO TV, cum s-a ajuns la această situație absurdă: „Cert e că firma care efectua reparații la instalația de termoficare, pentru că a fost o avarie, a lucrat cu bolnava în salon tăind o țeavă, bolnava pe oxigen. Este inadmisibil să lași un muncitor să facă o manevră într-un salon cu un bolnav”.

Un reprezentat al ITM Prahova, venit la fața locului, a spus doar atât: „E vorba de un Dorel, ca să înțelegeți”.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite