OMV Petrom a contestat sentinţa prin care a fost condamnată pentru moartea unui copil de nouă ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul se va judeca la Curtea de Apel din Ploieşti. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată şi de familia băiatului găsit mort lângă o sondă a companiei petroliere
Procesul se va judeca la Curtea de Apel din Ploieşti. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată şi de familia băiatului găsit mort lângă o sondă a companiei petroliere

Compania petrolieră OMV Petrom a contestat decizia prin care a fost condamnată la amendă penală şi plata unor daune morale în dosarul în care a fost găsită vinovată pentru moartea unui copil de nouă ani. Procesul se va judeca la Curtea de Apel Ploieşti.

OMV Petrom a contestat sentinţa dată de Judecătoria Ploieşti în dosarul lui Marian Furcelea, băieţelul de nouă ani omorât de gazele de la o sondă. Compania a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă şi obligată să plătească o amendă penală în valoare de un milion de lei, dar şi despăgubiri  în valaore de 250.000 de euro.

Deasemenea şi părinţii lui Marian au contestat soluţia dată de prima instanţă. Aceştia sunt nemulţumiţi de valoarea daunelor morale dispuse de judecător. Părinţii lui Marian au cerut companiei petroliere să plătească daune în valoare de nouă milioane de euro.

Judecăoria Ploieşti s-a pronunţat în dosar în data de 2 septembrie 2019, dar sentinţa nu este definitivă.

Apelul a fost declarat în data de 9 septembrie şi se va judeca la Curtea de Apel din Ploieşti. Deocamdată nu a fost stabilit un prim termen.

Povestea lui Marian

Marian Furcelea, din comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani, a fost găsit mort, în februarie 2014, lângă o sondă aparţinând companiei petroliere OMV. Medicii legişti au decis după efectuarea necropsiei că  moartea copilului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute survenite în cursul unei intoxicaţii acute, accidentale, cu gaze de sondă, rezultate în atmosferă prin derivaţia din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani.

Marian abia împlinise nouă ani. În ziua morţii se întorcea de la şcoală, iar în drumul lui s-a oprit la mama sa, care munea cu ziua în gospodăria unui localnic. Femeia i-a dat copilului o plasă cu mai multe perechi de pantofi purtaţi primiţi pomană de la familia unde muncea. Bucuros de darul neaşteptat, Marian nu a mai avut răbdare să ajungă până acasă. S-a aşezat pe zidul unei sonde să probeze una dintre perechile de ghete. Acolo şi-a găsit sfârşitul. A fost descoperit fără suflare, noaptea târziu, la o distanţă de 17 centimetri faţă de conducta care emana gazele.

Moartea lui Marian a fost considertă suspectă, iar ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a trimis cauza în judecată la Ploieşti după un an de cercetări.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite