Oameni care nu se uită. Traian Ghinescu, învăţătorul care a trăit un secol, omagiat în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
invatatorul ghinescu

Traian Ghinescu, cel mai longeviv învăţător din Prahova, nu a fost uitat de elevi şi cunoscuţi. La un an de la moartea acestuia, la scurt timp după ce a împlinit 100 de ani, dascălul a fost omagiat la şcoala din comuna Corlăteşti, unde a predat câteva decenii

A trăit un secol (1912-2012), a luptat pe front şi a devenit o figură ilustră a învăţământului prahovean din perioada 1938-1974.

Sunt doar câteva din reperele unei biografii exemplare care a continuat, în cazul lui Traian Ghinescu, şi după pensionare – atât ca preşedinte al CAR Invăţământ Ploieşti cât şi ca o prezenţă activă printre elevii din Corlăteşti, unde a predat între anii 1945-1974, dar unde se întorcea în fiecare an cu vorbe bune şi fructe şi dulciuri pentru copii.

Personalitatea învăţătorului a fost recunoscută şi de Ministerul Educaţiei, care l-a sărbătorit la împlinirea vârstei de 95 de ani, iar în 2012, la împlinirea unui secol de viaţă, Traian Ghinescu a fost protagonistul unei ceremonii emoţionante.

traian ghinescu

Placa dezvelită la şcoala Corlăteşti, în memoria lui Traian Ghinescu. FOTO Dorin Stănescu

Marţi, elevii şi profesorii şcolii de la Corlăteşti au comemorat un an de la moartea învăţătorului şi au dezvelit o placă ce poartă efigia învăţătorului, un model şi un reper pentru comunitatea locală.

Mai puteţi citi

Cel mai vârstnic învăţător din Prahova a împlinit 99 de ani

Scăderea analfabetismului la începutul secolului al XX-lea, creşterea analfabetismului la începutul secolului al XXI-lea
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite