O nouă schimbare la Ploieşti. Impozitele majorate cu 16% ar putea reveni la nivelul din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impozitele mărite ar putea reveni la nivelul din 2012 după votul din Consiliul Local. FOTO: Adevărul Ploieşti
Impozitele mărite ar putea reveni la nivelul din 2012 după votul din Consiliul Local. FOTO: Adevărul Ploieşti

Haosul creat de Guvern în privinţa taxelor şi impozitelor s-a resimţit concret în teritoriu. La Ploieşti, majorarea de la începutul anului, de 16%, nu a trecut prin Consiliul Local, astfel că un vot negativ ar putea schimba din nou situaţia

În reşedinţa de judeţ din Prahova, bulibăşeala taxelor şi impozitelor locale este totală. La sfârşitul anului, administraţia a anunţat că nu va mări taxele şi impozitele locale.

Cu toate acestea, de la 1 ianuarie, invocând HG 1309/27 decembrie, taxele şi impozitele locale au fost mărite cu 16%, iar încasările s-au realizat conform noilor cuantumuri încă de pe 3 ianuarie.

Doar pe 3 şi 4 ianuarie, aproximativ 5.000 de ploieşteni au plătit noile taxe majorate cu 16%.

Anunţul premierului Victor Ponta că va da miercuri o nouă ordonanţă care va lăsa la latitudinea primarilor majorarea sau nu a impozitelor a întors din nou administraţia din Ploieşti la 180 de grade.

„Ceea ce s-a încasat până acum a fost sub rezerva HG 1309, însă Consiliul Local nu a adoptat majorarea taxelor şi impozitelor printr-o hotărâre. Vom lua în discuţie situaţia impozitelor la prima şedinţă de Consiliu Local din 2013 şi, în funcţie de rezultatul votului, vom proceda în consecinţă. Dacă nu va fi aprobată mărirea, banii încasaţi în plus vor fi restituiţi“, ne-a declarat Iulian Teodorescu, viceprimarul Ploieştiului.

Iulian Bădescu, primarul municipiului, nu a putut fi contactat pentru că este în concediu până pe 15 ianuarie.

Şedinţa de Consiliu Local prin care se va decide soarta taxelor şi impozitelor locale din Ploieşti ar putea avea loc pe 16 ianuarie.

Şi în judeţ, situaţia este încâlcită.

BĂICOI – Administraţia din Băicoi nu s-a grăbit să se conformeze HG 1309, mai ales că, în ultima şedinţă de Consiliul Local din 2012, aleşii au votat împotriva majorării taxelor şi impozitelor. „În 2013 nu mai avem cum să le modificăm. Oricum, dacă nu se va da o lege clară la nivel naţional se va crea un haos total“, ne-a spus Ciprian Stătescu, primarul oraşului.

SINAIA – În staţiunea de pe Valea Prahovei se încasează, de la 1 ianuarie, impozite şi taxe mai mari cu 16%, tot conform celebrei HG 1309. O altă ordonanţă nu va schimba cu nimic situaţia. „Nu este legal să revenim asupra deciziei, mai ales că impozitele se stabilesc la sfârşitul anului pentru cel următor. Vor rămâne majorate cu 16%“, ne-a spus Vlad Oprea, primarul din Sinaia.

În alte oraşe mari din ţară, primăriile au ţinut închise ghişeele serviciilor locale de finanţe şi au blocat încasarea taxelor şi impozitelor locale până când autorităţile se vor dumiri ce prevederi legale trebuie să aplice pentru a nu pune contribuabilii de mai multe ori pe drumuri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite