O nouă pârtie îi aşteaptă pe turişti, la Azuga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtia „La Stână" din Azuga a fost redeschisă de săptămâna aceasta, iar operatorii de transport pe cablu au redus preţurile la cartele de o zi, valabile de luni până vineri.

Pe pârtia „La Stână", care are un grad de dificultate mediu, a fost adusă zăpadă de pe versanţi pentru a putea fi practicabilă.

„La Stână stratul de zăpadă este de cel mult 80 de centimetri, există tunuri de zăpadă artificială şi o instalaţie de teleschi", explică Ribana Popa, reprezentantul Primăriei Azuga.

Turiştii mai pot schia, în această staţiune şi pe pârtiile Sorica şi Cazacu, unde stratul de zăpadă ajunge la 80 de centrimetri, însă, pârtia Azuga Sud este impracticabilă momentan.

Transportul pe cablu, mai ieftin

De asemenea, operatorii instalaţiilor de transport pe cablu din Azuga vin cu veşti bune pentru amatorii sporturilor de iarnă.
De ieri, preţurile cartelelor de o zi, în intervalul luni-vineri, au fost reduse.

Astfel, la telecabina şi telegondola din Azuga, o cartelă de o zi pentru adulţi are acum preţul de 120 de lei, faţă de 140 de lei cât era înainte.

Pentru copiii care au vârsta de până în 14 ani, această cartelă costă 70 de lei, tot cu zece lei mai puţin.

Teleschi şi baby schi

Totuşi, turiştii care ajung pe pârtiile din staţiune în timpul weekend-ului vor achita preţurile vechi pentru a utiliza instalaţiile pe cablu.

La Azuga, mai funcţionează şi un teleschi pe o distanţă de 400 de metri, preţul pentru trei urcări fiind de 14 lei, iar costul maxim, care include 30 de urcări, este de 110 lei.

Copiii pot folosi instalaţia de baby schi, unde pot achiziţiona cartele cu minimum nouă urcări, la 14 lei, iar preţul maxim, aferent unui număr de 90 de urcări, ajunge 110 lei.

La baza pârtiei Sorica există şi o bandă rulantă pentru schiori, preţul unei urcări fiind de doi lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite