O mamă cu copilul în braţe a căzut pe o alee abruptă spre cabinetul medicului de familie. „Chem săpătorii de la cimitir!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleea către cabinetul medicului de familie supune la chin pacienţii FOTO Diana Frîncu
Aleea către cabinetul medicului de familie supune la chin pacienţii FOTO Diana Frîncu

O alee de acces către o clădire din Câmpina, unde funcţionează mai multe cabinete medicale, s-a transformat într-un loc de tortură pentru pacienţi. Oficialii primăriei locale, care au ordonat lucrarea, spun că plângerile multiple pe care le-au primit sunt nejustificate.

Drumul de acces către clădirea din localitatea prahoveană Câmpina are o înclinaţie de peste 40 de grade şi este şerpuit.

Traseul sinuos poate fi urcat extrem de greu de către un bătrân cardiac, o persoană cu dizabilităţi, o femeie însărcinată sau de o mamă cu un copil în braţe sau în cărucior, adică exact de către cei care chiar au nevoie frecvent de medicul de familie.

Lucrarea, care a costat 100.000 de lei, a fost realizată în primăvara anului 2017 cu bani de la bugetul local, iar autorităţile susţin că reproşurile venite din partea bolnavilor, dar şi a medicilor, sunt total nejustificate.

În urmă cu câteva zile, o mamă care a venit la tratament împreună cu copilul său, o fată cu dublu handicap, a căzut şi s-a rănit în timp ce încerca să coboare aleea. Mama femeii a postat pe Facebook un mesaj prin care atrage atenţia autorităţilor în legătură cu pericolul la care se supun mii de oameni, pacienţi ai celor trei cabinete medicale.

alee medic de familie

„Lucrarea despre  care vorbim a fost construită prost. În urmă cu câteva zile, o mămică cu un copil cu probleme, plecând de la vaccinare a alunecat şi a căzut. Nici nu avea cum să-şi ţină echilibrul şi să rămână pe picioare. Acesta este primul incident înregistrat până acum. Aşteptăm frunzele şi zăpada şi pentru altele de acest fel. Înainte era o potecă făcută de piciorul omului şi de bunul lui simţ care lega strada Voila şi Calea Doftanei şi se mergea lin. Este un fel de circul de la circă, un circ care dovedeşte iresponsabilitate. Este un pericol pentru oamenii care vin aici, dar, din păcate, oamenii sunt şi foarte răbdători”, a declarat Dan Gavrilescu, unul dintre medicii de familie care are cabinetul în imediata apropiere a aleii pietonale.

De cealaltă parte a baricadei sunt reprezentanţii Primăriei Câmpina, care susţin că aleea respectă toate regulile şi că nu face altceva decât să faciliteze accesul pacienţilor către cele trei cabinete medicale, dar recunosc că drumul nu este destinat decât “persoanelor normale”, pentru că un pacient cu dizabilităţi sau o mamă care are un copil în cărucior nu poate urca sau coborî pe acea pantă.

Viceprimarul Adrian Piţigoi (stânga) încearcă să-i explice medicului Gavrilescu că aleea este bine executată şi că este în beneficiul pacienţilor FOTO Diana Frîncu

alee medic de familie foto diana frîncu

„Scopul acestei alei a fost să se realizeze accesul către aceste cabinete atât pietonal cât şi auto. Am decis să facem acest drum pentru că înainte nu se putea intra aici cu Ambulanţa  sau cu maşina de Pompieri, iar persoanele cu dizabilităţi nu aveau rampă de acces”, a explicat Adrian Piţigoi, viceprimarul municipiului Câmpina.

Rampa de acces pentru persoanele cu handicap despre care vorbeşte viceprimarul Piţigoi este de fapt o porţiune betonată pe o lungime de nici un metru care se termină brusc în noroi. În plus, pentru a ajunge la cabinetul medical, pacienţii care se deplasează cu un scaun rulant ar trebui să sară peste o bordură.

Aşa arată rampa de acces destinată persoanelor cu dizabilităţi şi mamelor cu copii în cărucior FOTO Diana Frîncu

alee rampa acces medic familie câmpina

Supărat de indolenţa autorităţilor, medicul Dan Gavrilescu a declarat chiar şi în faţa viceprimarului că a găsit o soliuţie de compromis care va rezolva în doar câteva zile această problemă.

„Promit că în această vară chem săpătorii de la cimitir să facă o alee lată, bătătorită aşa cum trebuie, iar pe cealaltă, asfaltată, o lăsăm muzeu!”

Deocamdată, singura soluţie găsită de Primăria Câmpina a fost montarea unor afişe prin care pacienţii cu dizabilităţi să fie informaţi că drumul către cabinetul medical nu este pentru nevoile lor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite