Bloc de necesitate fără utilităţi. Clădirea e gata, dar nu este racordată la apă, gaze şi electricitate de şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bloc de necesitate, construit de administraţia publică locală din Câmpina cu bani împrumutaţi de la bancă, nu poate fi locuit pentru că nu este racordat încă la utilităţi, deşi construcţia este finalizată integral din toamna anului trecut.

 Investiţia a costat 9,5 milioane de lei, are 56 de apartamente şi 16 garsoniere, inculisiv parcare subterană, destinate câmpinenilor care locuiesc în prezent în blocuri afectate din punct de vedere seismic şi care urmează să intre într-un program de consolidare.

Reprezentanţii Primăriei Câmpina spun că, în prezent se confruntă cu două probleme din cauza cărora apartamentele de necesitate nu sunt încă locuite.

În afară de faptul că cele 70 de locuinţe noi nu au apă, gaze şi electricitate, cei pentru care a fost construit blocul refuză categoric să se mute aici.

“Situaţia nu a depins de constructor, ci de furnizorul de utilităţi. Vă pot spune că lucrările pentru racordarea la gaze este pe ultima sută de metri. Se va termina acum, în câteva zile. Electrica a făcut deja selecţie de oferte în vederea executării lucrărilor. Mai rămâne Hidro Prahova, societate care se ocupă de racordarea clădirii la reţeaua de apă şi canalizare” a declarat Marian Dulă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina.

În ciuda declaraţiilor optimiste venite de la Primăria Câmpina, perspectiva ca aceste lucrări să se finalizeze până la finele acestui an nu este deloc una realistă, având în vedere că racordarea la electricitate implică săpături dificile care vor traversa şi bloca  Bulevardul Nicolae Bălcescu, principala intrare în localitate dinspre Ploieşti.

Pe de altă parte, mai există o problemă pentru care administraţia locală nu a găsit o o soluţie. Câmpinenii care locuiesc în blocurile afectate de cutremur nu vor să se mute din apartamentele lor nici măcar temporar în perioada în care clădirile cu bulină roşie în care locuiesc în prezent ar intra în programul de consolidare.

“În blocurile care prezintă risc seismic, A 6 de pe strada Schelelor şi cel de pe strada Mihai Eminescu, care au fost deja expertizate, locuiesc în special persoane în vârstă care refuză să plece din case. Sunt mai temători, mai sceptici şi nu sunt dispuşi să ia viaţa de la capăt. Nu ştiu acum dacă există o soluţie legală pentru a schimba destinaţia acestui bloc, să îl transformăm din bloc de necesitate în bloc pentru  locuinţe sociale”, a declarat Dulă.

Licitaţia pentru construirea blocului de necesitate a fost câştigată de SC Victor Construct SRL Botoşani. Lucrările au început în vara anului 2014 şi au fost finalizate în noiembrie 2016.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite