Noaptea Muzeelor. Castelul Peleş, deschis sâmbătă până la miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în planurile de weekend aveţi o vizită la Sinaia, nu trebuie să rataţi Noaptea Muzeelor de la Peleş. Aveţi ocazia să faceţi un tur gratuit al fascinantei reşedinţe regale

Castelul va putea fi vizitat gratuit sâmbătă, în nocturnă, în intervalul 17.00 – 23.15, când turiştii vor avea acces la expoziţia de bază, un tur al parterului de 45 de minute. Peste 1.000 de persoane vin în fiecare an, indiferent de vreme, la evenimentul de la Peleş.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a şaptea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Muzeelor în anul 2009. Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, instituite de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 17 mai.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa vor sărbători în anul 2014 evenimentul. În România, peste patruzeci de muzee îşi aşteaptă vizitatorii în nocturnă, printre care si Muzeul Naţional Peleş.

Mai puteţi citi

Muzeele sibiene îşi deschid porţile pentru Noaptea Muzeelor. Programul complet al evenimentelor

Noaptea Muzeelor vine cu multe surprize la Braşov

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite