Motivul stupid pentru care străzile din Bușteni se transformă în cascade la fiecare ploaie puternică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile puternice din această vară au transformat străzile din stațiunea Bușteni în adevărate cascade, motivul fiind o greșeală stupidă a „doreilor” care au lucrat la asfaltări.

Gurile de canalizare sunt astupate cu nisip și pietriș
Gurile de canalizare sunt astupate cu nisip și pietriș

Primăria nu contenește să anunțe pe rețelele de socializare, imediat după fiecare furtună, că debitul de apă este prea mare pentru ca rețeaua de canalizare a orașului să poată face față. Realitatea este cu totul alta, acuză localnicii.

Curțile localnicilor din Bușteni sunt inundate la fiecare ploaie din cauza unei greșeli FOTO ISU
Curțile localnicilor din Bușteni sunt inundate la fiecare ploaie din cauza unei greșeli FOTO ISU

 Mare parte dintre gurile de canalizare au fost astupate cu nisip și pietriș în timpul lucrărilor de modernizare a drumurilor din stațiune, de acum doi ani. Grav este că o parte dintre gurile de canal, care ar fi putut prelua cantitatea de apă pluvială, au fost astupate complet cu asfalt de către muncitori și nimeni nu mai știe unde sunt cu exactitate.

Altele sunt parțial astupate, iar cele care au rămas descoperite nu fac față dintr-un simplu motiv: muncitorii au dat greșit panta străzii, exact în partea opusă gurii de canal.

Localnicii din Bușteni, care au proprietăți pe străzile Eroilor și Valea Albă, spun că, odată cu astuparea gurilor de canalizare, toată apa se revarsă în curțile lor în cascadă pentru că bordurile nu au fost supraînălțate, ci au fost montate la același nivel cu strada și trotuarul. La fiecare ploaie torențială, oamenii sunt nevoiți să iasă în stradă și să improvizeze bariere din saci cu nisip sau cărămizi pentru a nu le intra apa în case.

Unele guri de canal sunt complet astupate cu asfalt
Unele guri de canal sunt complet astupate cu asfalt

În timpul furtunii de marți noapte, drumurile din Bușteni, inclusiv pasaje importante din DN1 au fost inundate de șuvoaiele de apă care se scurgeau de pe străzile în pantă.

„În urma ploilor torențiale din această seară au fost afectate mai multe zone din orașul Bușteni. Din nefericire, rețeaua de canalizare a orașului nu face față datorită debitului mare de apă acumulat”, a anunțat Mircea Corbu, primarul stațiunii Bușteni, pe pagina sa de Facebook, dar fără a explica și motivul real al inundațiilor.

Oamenii spun că au făcut nenumărate sesizări la primărie legat de gurile de canalizare astupate cu asfalt, dar abia în cursul dimineții de miercuri s-a deplasat la fața locului un reprezentant al autorității locale care nu a făcut altceva decât să constate.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite