Mircea Cosma, creditat cu 54% șanse să ajungă președintele CJ Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Cosma (USL), actualul președinte al Consiliului Județean Prahova este creditat cu 54% din voturi și este favorit la un nou mandat în fruntea instituției, potrivit unei analize realizate de econtext.ro

Funcția de președinte al consiliului județean poate fi mai importantă decât cea de primar.

Practic, președintele Consiliului Județean (CJ) are pe mână fondurile tuturor administrațiilor din județ.

Zece candidați se luptă în Prahova pentru această funcție, doi dintre ei cu șanse reale de a și câștiga, Mircea Cosma (USL) și Adrian Dobre (PD-L).

Recent, Econtext a prezentat o hartă a candidaților care au cele mai multe șanse de a câștiga fotoliile de primari în toate orașele resedință de județ din România.

Vedeți aici care este situația din Ploiești

Sondaje pentru fiecare județ

Ca și în analiza despre primari, econtext.ro a adunat laolaltă toate sondajele făcute în fiecare județ pentru a afla cine va câștiga consiliile județene.

Au fost luate în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociația pentru Transparență și Libertate de Expresie și multe publicații locale.

Harta partidelor care vor castiga

La nivelul șefiilor de consilii județene, USL este pe primul loc, cu un scor mult mai bun decât la primării. Daca mâine s-ar vota, USL ar câștiga șefiile unui număr de 26 de județe (dintr-un total de 41).

Ceea ce înseamnă că ar obține circa 64% dintre totalul voturilor. Pe locul doi se plasează PDL, care ar câștiga șefia consiliului județean în zece județe. Adică 24% din voturi.

În Prahova, Mircea Cosma ar lua 54% din voturile alegătorilor.

Vedeți aici cum se prezintă situația și pentru celelalte județe din țară, potrivit econtext.ro

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Prahova despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite