Mesajul unei tinere de 18 ani pentru profesorul sinucigaş. Numele bărbatului era implicat într-o plângere pentru act sexual cu minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scoala unde preda profesorul FOTO Diana Frincu
Scoala unde preda profesorul FOTO Diana Frincu

Emil Daniel Zamfira (42 de ani), profesorul de limba română din comuna prahoveană Cornu, care s-a sinucis, vineri, cu arma de vânătoare, avea pe numele lui o plângere pentru act sexual cu un minor. Victima care a depus plângere la Poliţie este elevă la Şcoala Generală Cristea Stănescu din Cornu, acolo unde preda profesorul sinucigaş.

Surse apropiate anchetei au precizat că plângerea a fost depusă de părinţii adolescentei A.G. imediat după începerea noului an şcolar, la Poliţia din Breaza, localitate unde avea domiciliul Emil Zamfira. Poliţiştii nu au reuşit să facă cercetări în acest caz şi asta pentru că, la doar o zi după ce a fost sesizată Poliţia, profesorul şi-a pus capăt zilelor.

Zamfira nu este acuzat de viol, şi asta pentru că eleva care l-a reclamat ar fi acceptat să întreţină relaţii sexuale. Există suspiciuni că profesorul de română le seducea pe tinere şi că le promitea note mari dacă răspundeau la avansuri.

sinucidere prahova

La şcoala din Cornu, unde a predat Emil Zamfira, profesorii şi elevii sunt în stare de şoc. Raluca Stanciu, directorul unităţii de învăţământ, a precizat că la nivelul instituţiei pe care o conduce nu există nicio reclamaţie legată de atitudinea necuviincioasă a profesorului. În plus, Stanciu a declarat că nu ştie ca vreuna dintre elevele şcolii să fi întreţinut relaţii sexuale cu profesorul în cauză. Din contră, susţine Stanciu, Zamfira a fost „un coleg şi un profesor extraordinar, care timp de 20 de ani şi-a desfăşurat o activitate ireproşabilă în această şcoală şi niciodată nu am avut vreun conflict cu părinţii, cu elevii sau cu dânsul. Era un om corect, un om demn, un profesor excepţional. Pregătea copiii pentru performanţă. Rezultatele, de-a lungul anilor, la examenele de evaluare naţională la limba română chiar au vorbit şi anul acesta am avut un procent de promovabilitate de sută la sută. A fost un diriginte extraordinar şi iubit de toţi copiii. Suntem îndureraţi şi regretăm gestul acesta inexplicabil pentru noi”, sunt cuvintele pe care directorul şcolii le-a spus despre profesorul sinucigaş.


Cert este că A.G., elevă în clasa a VIII-a în şcoala din Cornu şi presupusa victimă, nu a mai venit la cursuri de vinerea trecută, zi în care profesorul ei de română s-a sinucis.

După tragedia din weekend, între elevele care au fost apropiate de Emil Zamfira a apărut un conflict mocnit. Pe o reţea de socializare, Ana Maria Muscalu (18 ani), una dintre prietenele profesorului, a postat un mesaj de ameninţare împotriva fetei care a depus plângerea la Poliţie, dar şi un mesaj adresat „părintelui, celui mai bun prieten/ iubit“: „Doamne, adu-mi-l înapoi. O să rămâi întotdeauna aici lângă mine, Dan Zamfira (…) te iubesc mult“.

Mesajul de ameninţare era adresat unor eleve despre care se ştie că ar fi avut relaţii mai apropiate cu profesorul Emil Daniel Zamfira, iar una dintre destinatare este şi cea care a depus plângere împotriva lui la Poliţie.

“Ţin să anunţ faptul că ACCESUL LA NISTOREŞTI (cartier din Breaza unde locuia profesorul n.r.) este interzis următoarelor persoane: G.I.A şi I.A.M (am protejat numele fetelor minore din motive evidente n.r.) inclusiv celorlalţi membrii ce fac parte din aceste familii ”. 

Emil Zamfir a fost găsit mort, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în locuinţa sa din Breaza. Tatăl său a fost cel care a făcut descoperirea macabră, iar lângă cadavrul bărbatului a fost găsit arma sa de vânătoare şi un bilet de adio.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite