Mai multe localități din Prahova au rămas fără apă din cauza secetei și a consumului excesiv

0
Publicat:

Hidro Prahova, operatorul de apă din județ, a anunțat, în weekendul ce tocmai a trecut, sistarea furnizării apei în mai multe localități din Prahova în vederea refacerii stocurilor de apă.

Secetă. FOTO Arhivă
Secetă. FOTO Arhivă

Furnizarea apei a fost oprită în alte localități precum Ciorani, Gura Vadului, Cocorăștii Colț și Mănești, iar la Scorțeni a fost sistată în intervalul 00:00 – 04:00, potrivit observatorulph.ro

Hidro Prahova a emis un apel către abonați să folosească apa numai în uz casnic și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru alte activități, în scopul evitării deficiențelor în procesul de distribuție.

Această situație a generat disconfort în comunitate, iar Hidro Prahova a cerut scuze pentru lipsa apei potabile și a solicitat abonaților să-și asigure rezerve de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

De asemenea, operatorul a anunțat că vor fi prelevate probe de apă pentru a asigura gradul de potabilitate al acesteia înainte de reluarea distribuției.

Această situație a generat îngrijorare în comunitate și a stârnit reacții din partea locuitorilor afectați, reflectând impactul negativ al lipsei apei potabile asupra vieții de zi cu zi.

Societatea face apel către toți abonații să folosească apa numai în uz casnic și scop menajer și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru alte activități, în scopul evitării deficiențelor în procesul de distribuție”, a precizat Hidro Prahova.

În Dâmbovița se usucă pădurile de gorun

Romsilva Ocolul Silvic Sturzeni din Dâmbovița atrage atențai asupra unei probleme grave care are loc în păduri. Din cauza secetei, gorunii din sudul României au început să se usuce.

Seceta severă usucă gorunii din păduri. FOTO Ocolul Silvic Sturzeni
Seceta severă usucă gorunii din păduri. FOTO Ocolul Silvic Sturzeni

Romsilva Ocolul Silvic Sturzeni din Dâmbovița atrage atențai asupra unei probleme grave care are loc în păduri. Din cauza secetei, gorunii din sudul României au început să se usuce.

Seceta prelungită s-a instalat ceva timp, spun silvicultorii, iar scăderea nivelului panzei freatice din sol și stresul termic natural au început „să macine” anumite specii de arbori. Pe lângă asta, seceta a favorizat și atacuri de insecte și ciuperci, agravând problema.

Ocolul Silvic Sturzeni ia măsuri pentru a asigura o stare fitosanitară corespunzătoare a arboretelor de gorun, prin extragerea arborilor uscați sau în curs de uscare.

Gorunul este este un arbore care poate crește până la 35-40 m înălțime. Unul dintre cei mai bătrâni goruni din România, numit „Bătrânul Carpaților”, se află mai sus de satul Mercheașa, aparținător de comuna Homorod, județul Brașov, pe o pășune cu stejari seculari, la aproximativ 1,7 km est-nord-est de localitate.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite