Mădălina Manole şi-a făcut debutul muzical la Ploieşti

0
0

Fata cu părul de foc  s-a născut în localitatea Vălenii de Munte, din judeţul Prahova, şi a urmat Liceul de Chimie din Ploieşti. Artiştii care au cunoscut-o sunt şocaţi de vestea morţii sale.

CITIŢI ŞI CE A SPUS ÎNVĂŢĂTOAREA MĂDĂLINEI MANOLE DESPRE ARTISTĂ

Solista de muzică pop, Mădălina Manole, a fost găsită fără suflare, în această dimineaţă, într-o baltă de sânge, în locuinţa sa din Otopeni, chiar în ziua în care împlinea vârsta de 43 de ani.

Din primele cercetări, se pare că solista s-a sinucis, luând o supradoză de medicamente.


"Ne pare foarte rău de această fată. Este o întâmplare nefericită. Era o mândrie pentru noi toţi",a  spus Mircea Niţu, primarul din Vălenii de Munte. Artiştii care au cunoscut-o sunt şocaţi de vestea morţii sale şi spun că era o tânără foarte talentată.

"Am colaborat foarte mult, chiar înainte de debutul ei. Era elevă la Bucureşti, la Şcoala Populară de Artă. Făcea parte dintr-o galerie de mai viitori cântăreţi. A cântat multe piese compuse de Şerban Georgescu, care i-a fost soţ. Am fost prieteni de familie şi regret tare mult că nu mai este în viaţă. Nu-mi vine a crede că s-a sinucis", a spus, Viorel Garvrilă, dirijorul Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti.

Fosta colegă de bancă a Mădălinei Manole: „Era un copil vesel"

Mai citiţi: Mesajul de adio lăsat de Mădălina Manole pentru soţul ei

Fosta colegă de bancă a Mădălinei Manole: „Era un copil vesel"


BIOGRAFIE


Mădălina Manole îşi face debutul muzical la vârsta de 15 ani în Cenaclul Tineretului prahovean.  Între anii 1982 şi 1985, Mădălina Manole urmează cursurile Şcolii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor şi este angajată la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar.
În anul 1988, Mădălina Manole participă la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental" compusă de Şerban Georgescu.

Este începutul unei colaborări de succes între cei doi. În anul 1991, obţine discul de aur pentru albumul „Fată dragă". După albumul „Fată dragă", Mădălina Manole primeşte alte două discuri de aur pentru vânzări de două milioane de unităţi (LP si MC). Revista „Billboard" a semnalat în acel moment performanţa artistei.

Laurenţiu Cazan despre Mădălina Manole: „Orice artist şi-ar dori uneori să îşi tragă un glonţ în cap"

Mădălina Manole a prezentat Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur" de la Braşov (VIDEO)


În anul 1993 este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care-i aduce o invitaţie la Bruxelles unde filmează în studiourile societăţii belgiene Radio Contact videoclipul pentru piesa „Să nu mă minţi". Revista „7 Extra" o apreciază drept „Patricia Kaas a României".
În anul 1995, cântă la Bucureşti în deschiderea concertului Whigfield iar, un an mai târziu, în deschiderea concertului susţinut de formaţia Los del Rio.În anul 2000, obţine distincţii pentru cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România şi respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite