Judeţul fără teste pozitive în ultimele zile. Spitalul cu pacienţi COVID-19 revine la activitatea de dinaintea pandemiei

0
0
Spitalul Municipal Câmpina
Spitalul Municipal Câmpina

Autorităţile medicale din Prahova se pregătesc să redeschidă unul dintre spitalele suport-COVID 19 din Prahova, dat fiind numărul tot mai mic de bolnavi infectaţi cu coronavirus.

În prezent, în spitalele din judeţ mai sunt internate doar 37 de persoane COVID-19 pozitiv, cele mai multe cu forme uşoare şi chiar asimptomatice. În plus, în ultimele zile nu au mai fost testaţi pozitiv alţi pacienţi.

Potrivit informării de presă din data de 3 iunie privind situaţia COVID-19, în Prahova, de la începutul epidemiei, doar 115 prahoveni au fost testaţi pozitiv. Dintre aceştia 72 s-au vindecat şi şase au decedat. Surse medicale au precizat că Prahova se află pe penultimul loc la numărul de pacienţi COVID-19 raportat la numărul de locuitori. Contextul epidemiologic favorabil permite aşadar autorităţilor sanitare să aibă în vedere redeschiderea Spitalului Municipal Câmpina (SMC), care de două luni a fost transformat în unitate suport COVID-19.

În prezent, la SMC sunt internaţi doar doi pacienţi COVID-19 pozitiv. Cei zece angajaţi ai societăţii Artic Găieşti din judeţul Dâmboviţa, infectaţi cu coronavirus şi internaţi la Câmpina, au fost transferaţi la secţia de Boli Infecţioase din Ploieşti.

Conform Ordinului 961 din 29 mai 2020, ”în funcţie de evoluţia epidemiologică locală, spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul direcţiilor de sănătate judeţene şi a municipiului Bucureşti, asistenţa medicală şi pacienţilor non-COVID-19 în condiţiile existenţei circuitelor funcţionale complet separate, fără a fi necesară externarea/ transferarea tuturor pacienţii internaţi către alte spitale”.

Intenţia DSP Prahova este ca Spitalul din Câmpina să păstreze un număr de până în zece paturi exclusiv pentru pacienţii COVID-19, iar în paralel să poată fi trataţi şi pacienţii cronici, non-COVID-19. Problema cea mai mare este legată de circuitele separate. Potrivit legii, cele două categorii de bolnavi nu au voie să se se intersecteze, iar clădirea spitalului de la Câmpina nu permite modificării provizorii care să poată fi realizate rapid şi fără costuri suplimentare.

Autorităţile medicale din Prahova nu au anunţat şi o dată anume când Spitalul din Câmpina va putea trata din nou bolnavi care nu au fost infectaţi cu coronavirus. Cert este că joi, 4 iunie, la SMC vor veni reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a stabili în ce măsură circuitele separate gândite de conducerea spitalului pot asigura protecţia bolnavilor.

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite