Ipoteză şocantă în cazul incendiului de la incineratorul de deşeuri medicale din Prahova. Un muncitor ar fi provocat o explozie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hala unde funcţiona incineratorul de deşeuri medicale a luat foc în urma unei explozii FOTO ISU
Hala unde funcţiona incineratorul de deşeuri medicale a luat foc în urma unei explozii FOTO ISU

Incendiul care a izbucnit în cursul nopţii la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi ar fi fost provocat de un muncitor, angajat al Eco Burn, societatea care administrează hala cuprinsă de flăcări.

Ion Stoica, directorul Parcului Industrial Brazi, unde funcţionează incineratorul de deşeuri periculoase, a confirmat pentru ziarul ”Adevărul” că un angajat al Eco Burn a intrat pe poartă la ora 02.10 dimineaţa, iar la nici jumătate de oră s-au auzit mai multe explozii din interiorul halei unde erau depozitate gunoaiele. ”Au explodat mai multe butelii, zece, cincisprezece”, a declarat Ion Stoica pentru Adevărul.

Conform sursei citate, poliţia a luat deja legătura cu familia muncitorului.

Nici pompierii şi nici poliţiştii nu pot intra deocamdată în hala incendiată din cauza flăcărilor. În plus, tavanul clădirii s-a prăbuşit.

La Eco Burn erau aduse pentru distrugere deşeuri medicale, inclusiv cele rezultate din activitatea spitalelor suport COVID-19, de la zeci de spitale din ţară. Sunt deşeuri extrem de periculoase, uşor inflamabile.

La această oră incendiul este localizat, dar încă este degajată o cantitate mare de fum. În cursul nopţii a fost emis chiar un mesaj RO-ALERT din cauza pericolului de poluare din zona comunei Brazi.

Potirvit unor surse, la Brazi este aşteptat în cursul zilei de astăzi ministrul Mediului Tanczos Barna.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite