Investiţia bizară planuită la Primăria Ploieşti: camere video cu infraroşu pentru supravegherea bălăriilor din parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Ploieşti are în derulare o licitaţie publică în vederea cumpărării unui sistem de supraveghere şi monitorizare video destinat protejării bunurilor, dar şi vizitatorilor din Parcul Municipal Vest, una dintre cele mai păguboase investiţii pe fonduri UE realizată în România.

Este o investiţie păguboasă şi inutilă, spun voci din administraţia publică locală, şi asta pentru că în Parcul Municipal Ploieşti, care se întinde pe o suprafaţă de 54 de hectare, rare ori ajung ploieştenii, iar de turişti nici vorbă.

Deşi în acest spaţiu s-au investit 70 de milioane de lei, dintre care 50 de milioane sunt fonduri europene, spaţiul destinat parcului este în realitate un câmp brăzdat de alei invadate de buruieni uscate, iar dotările, de la mobilier până la fântânile arteziene sau pistele pentru biciclişti au început să se deterioreze.

 Altele ar fi priorităţile în ceea ce priveşte o investiţie serioasă la Parcul Municipal Vest, iar într-un top al necesităţilor ar fi angajarea unor persoane care să se ocupe de spaţiile verzi, cel puţin un angajat care să aibă în grijă un hectar. În caz contrar Parcul Municipal riscă să se deterioreze şi mai mult de la un sezon la altul.

George Pană, viceprimar Ploieşti FOTO Diana Frîncu

image

“Este un sistem de supraveghere şi monitorizare pe care municipalitatea Ploieşti a gândit că ar trebui implementat pentru asigurarea siguranţei tuturor celor caremerg aoclo, vizitatori, turişti, pe de o parte, dar şi pentru o mai bună siguranţă a bunurilor care sunt amplasate în Parcul Municipal, cu atât mai mult cu cât ştim cu toţii că investiţia de aici a avut două surse, bugetul local şi bugetul Uniunii Europene. În acest sens municipalitatea a gândit că această investiţie să se consume printr-un număr de 30 de camere dispuse pe întreg perimetrul parcului, astfel încât să se poată face o supraveghere cât mai bună pe obiective care se regăsesc în parc şi aici vorbim de locurile de joacă, de pistele pentru role, de sera cu flori... Acestă investiţie vine oarecum la pachet cu investiţia pe care municipalitatea o va face în sensul că se intenţionează achiziţionarea unor bariere care să gestioneze mai bine accesul în parc şi în paralel şi a unor cabine în care îşi pot desfăşura activitatea mai bine persoanele care supraveghează parcul”, a declarat George Pană, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Aleile pietonale din Parcul Municipal Vest, ivadate de buruieni, iar bărduţii ornamentali s-au uscat FOTO Diana Frîncu

image

Acesta a adăugat că valoarea la care se ridică această investiţie, care include atât sistemul de monitorizare cât şi un sistem de alarmare, este de 40.000 de lei cu TVA inclus, iar licitaţia pentru desemnarea societăţii câştigătoare este în curs de derulare. Pană a precizat că cele 31 de camere urmează să fie montate într-un termen de o lună de la finalizarea licitaţiei.

Aşa arată fântâna arteziană unde jeturile de apă ar fi trebuit să "danseze" pe muzică Foto Diana Frîncu

image

Parcul Municipal Vest din Ploieşti a fost inagurat în 2016, iar de atunci a fost implicat în mai multe scandaluri locale. Principala nemulţumire a ploieştenilor ţine de faptul că în parc nu există o sursă de apă potabilă, iar pe timpul verii, din cauza soarelui arzător din timpul zilei, spaţiile de joacă şi aleile pietonale devine nefuncţionale. Mai mult, din lipsă de personal, parcul a fost năpădit de buruieni, iar multe dintre obiectivele de aici au devenit inaccesibile.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite