Inspectorii ploieşteni cercetează „ţeapa” elevilor în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru  Protecţia Consumatorilor (OJPC) Prahova au efectuat un control la agenţia de turism Oniro din Ploieşti.

„Vom face demersuri pentru a afla ce s-a întâmplat în Bulgaria şi cine se face responsabil pentru această situaţie", explică Cristian Toader, directorul OJPC Prahova.

Inspectorii spun că până în câteva zile vor avea cunoştinţă de cauzele care au dus la crearea acestei situaţii penibile pentru tinerii din Ploieşti, iar persoanele care se fac vinovate vor fi pasibile de sancţiuni. Săptămâna trecută, 240 de elevi ai Colegiului Naţional „I.L. Caragiale" din Ploieşti, dar şi 50 de profesori ai acestei unităţi de învăţământ, care îi însoţeau, nu au fost lăsaţi să intre în Hotelul Elena situat în staţiunea Nisipurile de Aur pentru a-şi sărbători banchetul de final de liceu, fiind evacuaţi din unitate cu poliţia. 

Hotelierii bulgari au justificat refuzul lor pe motiv că agenţia de turism ploieşteană nu a achitat integral plata sejururilor.

Bani de recuperat

Totuşi, potrivit conducerii, angajaţii Oniro achitaseră iniţal suma de 14.000 de euro, reprezentând un avans pentru cele două zile şi două nopţi de cazare, iar odată declaşat conflictul au mai virat în conturile hotelului încă 21.000 de euro.

În schimb, deşi elevii au optat pentru camere de 2 şi 3 locuri, ei primeau camere cu 4 şi 5 locuri. Pentru a rezolva acest conflict, reprezentnaţii Oniro se gândesc chiar să acţioneze în instanţă Hotelul Elena pentru a-şi recupera sumele virate în conturile unităţii de cazare.

Banchetele pentru alte trei grupuri de elevi care urmau să aibă loc la acelaşi hotel din Bulgaria au fost anulate după acest incident.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite