Încă un primar din Prahova a murit în timpul mandatului. Ion Drăguşin, edilul din comuna Păuleşti, a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Drăguşin, primarul din comuna prahoveană Păuleşti, a murit zilele trecute din cauza unei boli grave. Este al doilea caz de deces al unui edil în funcţie, din Prahova, în decurs de o lună. În ambele localităţi vor fi organizate alegeri anticipate

Ion Drăguşin (61 ani), primarul aflat la al doilea mandat în comuna Păuleşti, a murit vineri, din cauza unei boli grave. În toamna lui 2011, Ion Drăguşin a fost operat pentru o tumoră la cap şi, potrivit viceprimarului Sandu Tudor, acesta îşi revenise complet şi se refăcuse în totalitate după intervenţia chirurgicală.

A fost şi motivul pentru care a candidat, în iunie 2012, la un nou mandat, pe listele USL/PSD, pe care l-a câştigat cu voturile alegătorilor din Păuleşti.

Din păcate, în ultimele şase luni, starea acestuia s-a înrăutăţit din nou. „Decesul primarului nu a fost, din păcate, o surpriză. Era foarte bolnav şi venea destul de rar pe la primărie. Era slăbit“, ne-a spus Sandu Tudor, viceprimarul care a preluat interimar atribuţiile de edil din localitate.

Primarul din Păuleşti a fost înmormântat duminică şi petrecut pe ultimul drum de peste 500 de persoane. Acesta era căsătorit şi avea o fată.

Conducerea Instituţiei Prefectului din Prahova a transmis condoleanţe familiei. „Toţi cei cu care a colaborat de-a lungul anilor, deplâng trecerea în cele veşnice a celui ce a fost Ion Drăguşin, primarul comunei Păuleşti. Odihnească-se în pace!“, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Comuna Păuleşti este una dintre cele mai bogate localităţi din Prahova, după ce mulţi ploieşteni, dar şi afacerişti din localităţile învecinate şi-au ridicat case în comună. De asemenea, multe afaceri aduc bani frumoşi, din impozite, la bugetul comunei – Metro, Romblast, Lido Gârbea etc.

Este al doilea caz de deces al unui primar în funcţie din Prahova, în decurs de numai o lună. La jumătatea lunii iunie, Gheorghe Iarca, edilul din comuna Măgureni, a murit fulgerător, la spital, din cauza unui stop cardio-respirator.

Şi Gheorghe Iarca (67 de ani) era la al doilea mandat de primar în comuna Măgureni şi a fost un edil pe cât de iubit de locuitorii din comună, pe atât de celebru în Prahova prin iniţiativele sale originale, dar şi prin condamnarea cu suspendare pe care o primise pentru abuz în serviciu.

În ambele localităţi trebuie organizate alegeri anticipate. 

Mai puteţi citi

Alegeri anticipate în comuna prahoveană Măgureni. Primarul a decedat în weekend, fulgerător

Viceprimarul din Băicoi, în vizorul ANI, după ce sora, cumnatul şi soţia au beneficiat de contracte cu statul
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite