Imagini revoltătoare. Şofer de basculantă filmat în timp ce aruncă deşeuri în râul Azuga şi blochează traficul pe Valea Prahovei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video
Foto Captură Video

Şoferul unei autoutilitare a blocat traficul pe Valea Prahovei, pe ambele sensuri de mers, ca să descarce deşeurile în râul Azuga. Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat la Digi24, că nu există nicio sesizare în acest caz, însă a fost demarată o anchetă pentru a identifica basculanta şi şantierul de unde provin deşeurile.

„Nu am primit nicio sesizare, dar am demarat deja o anchetă pentru a identifica maşina care a transportat şi deversat deşeurile. Amenzile ajung până la 20.000 de lei, dar importantă e măsura complementară de confiscare a acelei basculante. Încercam să găsim basculanta, să găsim şantierele, pentru a vedea de unde se transportă deşeurile din acea zonă şi să-i sancţionăm pe cei care au făcut acest lucru”, a spus şeful Gărzii de Mediu, potrivit Digi 24.

Acesta a fost întrebat cum se poate stopa acest fenomen prin care deşeurile sunt aruncate în apă sau pe câmpuri. El a precizat că este nevoie de implicarea autorităţilor locale.

„Primăriile ar trebui să se implice mai mult, e un business profitabil să transformi aceste deşeuri în materie primă şi includerea lor în lucrările de infrastructură, aşa cum se întâmplă în restul Europei. Nu inventăm noi roata. Din păcate, nu am văzut decât foarte firav şi zona privată implicându-se în refacerea infrastructurii cu aport din această zonă, a deşeurilor provenite din demolări, nu am văzut nici primăriile.  Iar în mod normal, primăriile ar trebui să găsească soluţii, mai ales în zona rurală şi în oraşele mici", a precizat Octavian Berceanu, la Digi24.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite