Gigi Mulţescu, prezentat oficial ca antrenor al Petrolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Petrolul Ploieşti l-a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, pe noul antrenor al echipei, Gheorghe Mulţescu, acesta revenind pe banca lupilor după scurtul, dar eficientul mandat din finalul sezonului 2011-2012, când a reuşit salvarea de la retrogradare.

Prezent la instalarea oficială a noului tehnician, patronul Dan Capră a ţinut să facă unele precizări, exprimându-şi, totodată, încrederea că Mulţescu va reuşi îndeplinirea obiectivelor în acest sezon: ”După cum ştiţi, am încetat colaborarea cu Răzvan Lucescu, îmi pare rău că s-a ajuns la această decizie. Mai rar un băiat ca Răzvan, căruia îmi cer scuze pentru că poate, în timp, am greşit faţă de el. Nu neapărat rezultatul de la Târgu Jiu a dus la această schimbare, cât mai ales evoluţia echipei. Dar, astăzi suntem aici pentru a-l prezenta pe domnul Mulţescu, căruia îi urăm mult succes. Personal, mai cred în câştigarea titlului şi sunt optimist şi încrezător că această colaborare, această reconstrucţie ne va aduce rezultatele pe care ni le dorim”.

Patronul clubului a dorit să lămurească şi situaţia lui Adrian Mutu, privind oferta din campionatul Indiei şi eventuala sa plecare de la Petrolul: ”În cazul lui Mutu nu este nimic concret, e vorba despre o discuţie apărută încă din vară, din cantonamentul din Slovenia, dar până acum nu s-a materializat nimic. Deocamdată, Mutu este jucătorul nostru şi ne bazăm pe el. Aştept o ofertă clară a celor din India şi abia după aceea vom discuta”.

Legat de situaţia financiară, dar şi de celelalte aspecte din cadrul clubului, Dan Capră a declarat: ”Situaţia financiară este în regulă. În privinţa banilor de la primărie nu este nimic nou, dar am luat atitudine şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Cristi Vlad este în continuare angajatul clubului, acum este în concediu de odihnă şi îl aşteptăm să revină. Cu Marius Nicolae o să am o discuţie, nu am mai vorbit cu el de ieri, însă nu m-am gândit la altcineva pentru postul de manager sportiv”.

Gheorghe Mulţescu, care a semnat un contract până la finele actualului sezon, cu drept de prelungire pentru încă unul, s-a declarat bucuros că a revenit la Ploieşti şi consideră că valorea actualului lot impune obiective dintre cele mai îndrăzneţe: ”Obiectivele sunt conforme cu valorea echipei şi cred în îndeplinirea lor. Ne-am propus clasarea pe locurile 1-2, câştigarea Cupei României, iar în sezonul viitor accederea în grupele competiţiei europene în care vom evolua. Toate problemele mai vechi pe care le-am avut cu clubul le-am rezolvat odată cu semnarea noului contract, iar acum sunt bucuros că m-am întors. Din păcate, la acest moment, ne confruntăm cu o situaţie delicată, avem mai mulţi jucători suspendaţi sau accidentaţi, dar trebuie să le depăşim şi să ne concentrăm la meciul cu Steaua. Sigur că în venirea mea aici a contat şi faptul că sunt respectat de galerie, sentimentul e reciproc pentru că există o chimie între noi şi mă bucur că sunt apreciat pentru ce am făcut, în trecut, la Petrolul. Repet, am fost surprins de inteligenţa suporterilor ploieşteni, buni cunoscători ai fenomenului fotbalistic, şi am avut o colaborare foarte bună care îmi doresc să continue şi de acum înainte. Petrolul mi-a rămas în suflet, mai ales că am avut succes aici, şi am o dorinţă foarte mare să câştigăm campionatul, ar fi o realizare imensă atât pentru mine, cât şi pentru fani şi oraş.”

Colaboratorii lui Mulţescu la Petrolul vor fi antrenorul secund Daniel Timofte şi antrenorii cu portarii Cătălin Mulţescu şi Cătălin Grigore, staff-ul tehnic fiind completat de preparatorii fizici Yuksel Yesilova, Alberto Peribanez şi Ignacio Martinez (fcpetrolul.ro).

Mai puteţi citi

Dan Capră: "Ideea despărţirii de Lucescu junior îmi aparţine în totalitate". Mulţescu îl acuză pe Răzvan că i-a lăsat o echipă nepregătită

Team-managerul Petrolului îşi explică demisia: "Prea le stăteam în gât multora"

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite