FOTO VIDEO Iubitorii de animale au protestat la Ploieşti. Primăria este acuzată de exterminarea câinilor maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de persoane, membri ai organizaţiilor de protecţie a animalelor din Ploieşti, au protestat miercuri după-amiază în faţa Primăriei Ploieşti, a cărei conducere au acuzat-o de uciderea, prin otrăvire, a peste 400 de câini şi pisici

Protestul a venit ca o reacţie la numeroasele sesizări venite în ultima săptămână din partea ploieştenilor care au găsit pe străzi şi în jurul blocurilor numeroşi câini în agonie sau cadavre de animale despre care iubitorii de animale spun că au fost otrăviţi cu o substanţă deosebit de toxică, deghizată în momeli.

Potrivit protestatarilor veniţi miercuri să ceară socoteală conducerii primăriei, ar fi vorba despre aproximativ 400 de câini şi pisici care au murit în chinuri groaznice, aceştia atrăgând atenţia că momelile otrăvite au fost plasate în parcuri şi în alte locuri accesibile şi pentru copii.

De vină pentru situaţie, în opinia iubitorilor de animale, ar fi operatorul de dezinsecţie şi deratizare din Ploieşti, Coral Impex, ai cărui angajaţi au plasat momelile şi au ridicat cadavrele de animale, din ordinul unor persoane din primărie. Iubitorii de patrupede spun că, în lipsa altor soluţii prin care să ţină fenomenul maidanezilor sub control, administraţia a început uciderea în masă a animalelor.

Un protest ca la carte

Protestatarii au venit extrem de bine pregătiţi la acţiune. Au avut cu ei fotografii cu maidanezi ţinuţi în condiţii infecte în adăposturi de câini, bannere cu mesaje în care au cerut stoparea uciderii animalelor, pancarte, dar şi candele pe care le-au aprins în faţa primăriei. O persoană a îmbrăcat un costum care reprezenta un câine, iar printre participanţi s-au numărat şi numeroşi proprietari de câini veniţi la protest cu patrupedele.

De la un microfon amplificat prin staţie, dar şi de la o portavoce, iubitorii de animale au cerut socoteală primarului pentru exterminarea câinilor, au huiduit, iar de câteva ori, i-au cerut demisia, cu tot cu întreaga conducere a primăriei. Oamenii au subliniat şi faptul că în comisia de anchetă declanşată de primărie pentru găsirea vinovaţilor de moartea animalelor face parte conducerea administraţiei, dar şi membri ai Coral Impex, ceea ce, în opinia lor, nu va duce niciodată la găsirea vinovaţilor.

Într-adevăr, comisia, formată săptămâna trecută din dispoziţia primarului Iulian Bădescu, este coordonată de viceprimarul municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, iar din cadrul acesteia mai fac parte membri ai Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, ai Administraţiei Parcului Memorial „Constantin Stere”, Poliţia Locală şi reprezentanţi ai operatorului de salubritate pentru activităţile de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, colectare, transport şi neutralizare cadavre animale de pe domeniul public, SC Coral Impex SRL. Comisia nu a ajuns încă la o concluzie. 

Patru organizaţii de protecţie a animalelor din Ploieşti au fost reprezentate miercuri la protestul care s-a desfăşurat timp de două ore în faţa Palatului Administrativ din oraş. Acţiunea a marcat şi o premieră pentru edilul Iulian Bădescu, confruntat cu primul protest public de la începerea mandatului.

Pe aceeaşi temă

Anchetă la Ploieşti după ce mai mulţi câini maidanezi au fost găsiţi otrăviţi

FOTO Sterilizarea, amenzile şi taxa pe câine fertil, soluţii pentru combaterea maidanezilor din Ploieşti
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite