FOTO Victor Ponta, vizită lungă în Prahova: a degustat vinuri, a inspectat şantierul de pe Centura de Vest a Ploieştiului şi a ascultat hip-hop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a făcut vineri o vizită lungă în Prahova. FOTO Dana Mihai
Victor Ponta a făcut vineri o vizită lungă în Prahova. FOTO Dana Mihai

Premierul Victor Ponta a fost vineri după-amiază în Prahova şi a bifat, în câteva ore, un parc industrial, crama Budureasca, unde a degustat vinuri, şantierul de pe Centura de Vest a Ploieştiului, dar şi Sala Sporturilor din Ploieşti, recent renovată, unde a ascultat hip-hop

Aşteptat în jurul orei 16.00 să vină de la Focşani la Parcul Industrial din Ciorani, cea mai mare comună din Prahova, premierul Victor Ponta a întârziat o jumătate de oră, astfel că vizita a decurs rapid, iar oficialităţile au sărit peste momentul tăierii panglicii.

Parcul industrial de tip greenfield de la Ciorani va găzdui în viitor o fabrică de lapte praf, dar şi una de conserve, cu materie primă care ar putea fi asigurată din localităţile din jur - Balta Doamnei, Gherghiţa - cunoscute pentru culturile de legume.

La vizita de la Ciorani, premierul a evitat comentariile politice pe subiectele zilei şi a răspuns doar la întrebările pe legea insolvenţei care prevede, printre altele, că o televiziune care intră în această procedură să-şi piardă licenţa. „Nu mai putem împărţi România între fraierii care nu plătesc taxe şi deştepţii care nu plătesc. Toată lumea trebuie să plătească măcar taxele curente. Reuşim acest lucru, facem o ţară mai corectă“, a spus Victor Ponta.

Următorul punct pe agenda oficială de lucru din Prahova a fost Crama Budureasca din comuna Gura Vadului. Aici se produc anual 2,5 milioane de litri de vin, din struguri din podgoria Dealu Mare. Ca şi la Focşani, unde fusese de dimineaţă, premierul a degustat vinurile „casei“ şi s-a declarat impresionat, dar s-a oprit după primele două pahare, motivând că, în caz contrar, nu-şi mai poate continua vizita.

Vizita din Prahova a continuat pe Centura de Vest a Ploieştiului, un punct care nu fusese prins în programul oficial, dar pe care Victor Ponta a ţinut neapărat să-l bifeze pentru că, a spus premierul, este intrigat că şantierul nu se mai termină şi creează disconfort zecilor de mii de turişti care merg în weekend pe Valea Prahovei. Lucrările pentru realizarea a trei pasaje rutiere au început în iunie şi ar fi trebuit să dureze trei luni. În tot acest timp, traficul s-a desfăşurat pe o singură bandă, alternativ pentru cele două sensui.

Premierul a obţinut de la contructor şi termenele pentru finalizarea lucrărilor – 10 octombrie două dintre pasaje şi 15 noiembrie al treilea, unul dintre ele necesitând lucrări de noapte peste calea ferată. „De asta am venit aici, pentru că şi eu folosesc drumul acesta, ca mii şi zeci de mii de bucureşteni şi am vrut să aflu exact ce se întâmplă. O să mă întorc pe 15 noiembrie“, a spus Victor Ponta. Întrebat de ce a fost nevoie să vină personal pentru a fi stabilite date ferme pentru terminarea lucrării, premierul a răspuns că „aşa e în toată România şi aşa cred că e şi pe la voi“.

Ultima oprire, de data aceasta prelungită, a fost la Sala Sporturilor din Ploieşti, în sfârşit renovată după doi ani de lucrări şi locul în care îşi dispută meciurile de acasă campioana Românei la baschet, CSU Asesoft.

În tribune, lui Victor Ponta i-au ţinut companie Sebastian Ghiţă, patronul echipei de baschet, şi foarte mulţi politiceni locali, iar peste o jumătate de oră şi-a făcut apariţia şi soţia premierului, Daciana Sârbu. De altfel, cei doi nu sunt pentru prima dată la meciurile echipei Asesoft de la Ploieşti sau de la Brazi, locul în care echipa a jucat în anii în care sala a fost renovată.

Cum seara a fost deschisă de un recital susţinut de DOC de la CTC, un cântăreţ care a compus imnul oficial al echipei de baschet, politicienii au ascultat câteva melodii hip-hop. Inaugurarea sălii Olimpia de la Ploieşti, acum cu o capacitate de 3.000 de locuri a fost marcată apoi de un joc amical în Asesoft şi echipa Steaua CSM Bucureşti.

Din delegaţia lui Victor Ponta au făcut parte şi vice-premierii Liviu Dragnea şi Liviu Oprea, dar şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Mai puteţi citi

Premierul Victor Ponta va fi vineri în Prahova, în trei vizite de lucru

Sala Sporturilor din Ploieşti se redeschide, după doi ani de lucrări. Politicienii din Prahova se ceartă pe „merite“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite