FOTO Este Ziua Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii. Demonstraţii de prim-ajutor în centrul Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursanţii şi voluntarii de Cruce Roşie au arătat importanţa cunoaşterii tehnicilor de resuscitare. FOTO Dana Mihai
Cursanţii şi voluntarii de Cruce Roşie au arătat importanţa cunoaşterii tehnicilor de resuscitare. FOTO Dana Mihai

Pe 8 mai 2013, Crucea Roşie sărbătoreşte 150 de ani de acţiuni umanitare neîntrerupte. Cursanţi de la filiala de Cruce Roşie Prahova au făcut miercuri, în centrul Ploieştiului, demonstraţii de acordare a primului ajutor, arătând trecătorilor importanţa cunoaşterii unor tehnici care pot salva o viaţă în situaţii critice

Pe 8 mai se sărbătoreşte în fiecare an ziua Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, iar în 2013 se împlinesc 150 de ani (1863 - 2013) de acţiuni umanitare neîntrerupte.

Doar în ultimii zece ani, voluntarii şi angajaţii Crucii Roşii şi Semilunii Roşii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni în situaţii de urgenţă, de la dezastre naturale la războaie civile.

De ziua lor, voluntarii şi cursanţii de la filiala de Cruce Roşie Prahova şi-au propus să ajungă la mintea şi sufletul ploieştenilor, prin demonstraţii practice de acordare a primului ajutor.

Un manechin special a fost scos în centrul oraşului, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, iar cu ajutorul acestuia, cursanţi de la lecţiile de prim ajutor au arătat cum trebuie procedat în cazul în care o persoană îşi pierde cunoştinţa, suferă un stop cardio-respirator, se îneacă sau îşi provoacă o fractură.

Demonstraţiile au oprit trecătorii din treburile obişnuite şi le-au captat atenţia, iar foarte mulţi, impresionaţi de exerciţii, au cerut informaţii despre modul în care se pot înscrie la cursurile de prim ajutor. 

Astfel de cursuri, care fac diferenţa între viaţă şi moarte, pot fi urmate de orice persoană. Sunt predate de medici, iar filialele de Cruce Roşie din fiecare judeţ pun la dispoziţie toate materialele necesare.

Cursul de prim ajutor de bază se finalizează cu un examen, în urma căruia se primeşte un certificat de absolvire şi o legitimaţie, care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor.

Durata unui curs este de 12 ore şi oferă posibilitatea de a învăţa tehnici cheiei de salvare a vieţii până la sosirea ajutoarelor calificate în caz de pierdere a cunoştinţei, stop cardio-respirator,  hemoragii, luxaţii, entorse, fracture, arsuri (în caz de electrocutare sau insolaţie), înec sau sufocare cu un corp străin etc.

Vă mai recomandăm

Două săptămâni cu vreme în răcire în Prahova. Ploi, din weekend, inclusiv la munte

Circulaţie închisă pe o porţiune din DN 1, Ploieşti – Braşov, până pe 15 iulie

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite