Fost pompier voluntar, erou în incendiul de la Colectiv, arestat pentru corupţie. A fost prins în flagrant când primea şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Gurău a fost prins în Otopeni, în timp ce primea bani de la un fost coleg pompier
Ionuţ Gurău a fost prins în Otopeni, în timp ce primea bani de la un fost coleg pompier

Ionuţ Traian Gurău (29 de ani), fost pompier voluntar în cadrul IGSU, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie a Tribunalului Prahova, sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată.

Tânărul a fost prins în flagrant când primea mită, în timpul unui fagrant organizat în oraşul Otopeni, în data de 26 mai 2022, de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Fostul pompier a ajuns în această situaţie ca urmare a denunţului formulat de către un subofiţer din cadrul Şcolii de Pompieri ”Pavel Zăgănescu” din Boldeşti-Scăieni. Acesta a reclamat judiciarştilor DGA că fostul său coleg îi ceruse 15.000 de lei şi ulterior încă 1.500 de lei cu promisiunea că va interveni pe lângă persoane influente din cadrul IGSU pentru a-i găsi acestuia un loc de muncă mai bine plătit, în operativ.

„D.G.A. – Direcţia Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat în aceeaşi zi la prinderea în flagrant, pe raza oraşului Otopeni, a unei persoane, fără calitate specială, care a pretins şi primit de la martorul denunţător  suma de 1.500 lei”, se arată într-un comunicat DGA.

Anterior, persoana în cauză, arată sursa citată, a pretins şi primit suma de 15.000 lei de la martorul denunţător pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în scopul aprobării solicitarii de mutare la o structură operativă din cadrul I.G.SU, lăsând impresia subofiţerului că are infuenţă asupra acestora.

escroc flagrant dga prahova pompieri

Ionuţ Gurău, reţinut de ofiţerii DGA, după ce a fost prins în flagrant

Imediat după ce a fost prins primind banii, fostul pompier a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind reţinut pentru 24 de ore şi ulteiror prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ionuţ Traian Gurău este unul dintre pompierii eroi care a intervenit pentru salvarea tinerilor captivi în incendiul de la Colectiv. Acesta declara pentru site-ul independentonline.ro că, în noaptea respectivă, a salvat trei persoane cu care a rămas prieten.

”Îmi aduc aminte că două săptămâni nu am fost om. Nu puteam mânca, nu eram în stare să mă concentrez, îmi aminteam mereu tot. Iar în noaptea aia, când am ajuns acasă, n-am fost în stare să dorm. M-am îmbrăcat şi m-am dus la spitale după ei, să ştiu că sunt bine. Au fost, Slavă Domnului! Dar pentru ei traumele de-atunci nu se vor vindeca niciodată”, povestea Gurău în iulie 2020 pentru sursa citată. 

Acesta a precizat că a demisionat din cadrul ISU ”din motive personale”, angajându-se apoi în cadrul unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă din Ialomiţa.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Escroc prins în flagrant când primea şpagă de la un subofiţer al Şcolii de Pompieri din Prahova. Mita, pentru un loc de muncă la IGSU

Cum a fost păcălit directorul de la Ambulanţă de asistentele cu care a măsluit concursurile de angajare

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite