Copiii „Soarelui“ de pe moşia lui guru Adi de la Brad: fără şcoală şi medic, trataţi cu produse naturiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi de la Brad. Foto: meditatie.ro
Adi de la Brad. Foto: meditatie.ro

Autorităţile au găsit 12 copii în comunitatea izolată numită „Copiii Soarelui”, condusă de Ardelean Farcaş, pretinsul lider spiritual acuzat de infracţiuni grave.

12 copii cu vârste între patru luni şi 12 ani, aflaţi în cătunul Pleşa (comuna Ribiţa), în comunitatea „Copiii Soarelui” au fost evaluaţi de angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara.

Adi de la Brad, guru al sectei Copiii Soarelui, arestat. Adeptele sale au rupt tăcerea. Ce le făcea fostul miner în numele „emancipării spirituale“

YOGA la înălţime: Ardelean Farcaş, un fost miner din zona Bradului, predă Vipassana în vârful muntelui

„Cei 12 minori identificaţi. Minorii au fost identificaţi de către organele de cercetare penală în baza certificatelor de naştere. Erau însoţiţi de aparţinători legali (de către ambii părinţi sau doar de mamă, după caz). 

În baza examinării la faţa locului s-a constatat că minorii au o dezvoltare fizică adecvată vârstei şi nu prezintă forme de abuz fizic. Conform declaraţiilor aparţinătorilor legali, minorii nu sunt înscrişi pe lista vreunui medic de familie, în caz de boală aceştia fiind trataţi cu produse naturiste. 

De asemenea, în cazul copiilor cu vârstă de şcolarizare, s-a stabilit că aceştia nu frecventează forme de învăţământ de stat în România, părinţii prezentând documente potrivit cărora minorii ar urma cursuri la o unitate şcolară din Statele Unite ale Americii, acest aspect fiind în prezent verificat”, a informat DGASPC Hunedoara.

În 24 mai, poliţiştii au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Brad şi a unor localităţi învecinate, unde se aflau membrii ai comunităţii „Copiii Soarelui”, condusă de Ardelean Farcaş. În comunicatul transmis de IPJ, autorităţile au precizat iniţial că au identificat 23 minori, aflaţi în comunitatea din munţi.

Peştera Fiilor Luminii, plină de secrete întunecate. Aici a trăit Maitreya, gurul care a înfiorat România FOTO

VIDEO Scene uluitoare în Sarmizegetusa. Un superstar din Hobbitul, gol-puşcă, s-a dezlănţuit în templu: „Acest loc are atât de multă rezonanţă spirituală”

„Adi de la Brad”, după cum este cunoscut localnicul de 59 de ani, a fost reţinut şi arestat preventiv, fiind anchetat pentru şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

„În 26 aprilie 2022, Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariţia în spaţiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracţiuni contra libertăţii persoanei şi infracţiunii contra integrităţii sexuale, ce ar fi fost săvârşite în cadrul unei comunităţi (având statut de „asociaţie culturală”) dintr-o comună din apropierea municipiului Brad. În urma activităţilor investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunităţi în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărţuire sexuală şi de viol). Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învăţământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunităţii, aceştia nefiind înscrişi la nici una dintre unităţile de învăţământ ale statului român”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.


Locul unde erau cazaţi „Copiii Soarelui”. Sursa: meditatie.ro

copii soarelui foto pagina meditatie ro

Minerul care a înfiinţat „Copiii Soarelui”

Ardelean Farcaş, un fost miner, cu studii liceale, a înfiinţat în 1997 „Centrul de meditaţie Vipassana” de la Dumbrava de sus (comuna Ribiţa), condus de asociaţia sa Copiii Soarelui. Pretinsul guru, citat într-un articol publicat de adevarul.ro în 2010, afirma că deţine tehnica respiraţiei pe care a învăţat-o de la mama sa. Şi că pragul taberei din vârf de munte i-a fost călcat de oameni importanţi, dornici să experimenteze tehnicile sale de meditaţie.

„Vin la mine politicieni, poliţişti, ziarişi şi preoţi. Toţi vor să participe la curs. Mulţi renunţă pentru că este foarte greu. Spre exemplu, în cele 10 zile cât durează cursul este interzisă orice formă de comunicare. Eu îi purific. Îi învăţ să se cunoască pe ei însuţi. Cine mă ascultă şi stăpâneşte tehnica va trăi sute de ani”, afirma acesta. Farcaş susţinea că îşi învaţă discipolii tehnicile de respiraţie Vipassana.

Pe pagina de Internet a „Copiilor Soarelui”, asociaţia se mândreşte cu modul cum a evoluat de-a lungul timpului.

„De la mâna de oameni care a locuit aici la începutul începuturilor, în ziua de azi locuiesc în comunitate 70 de oameni, adulţi şi copii. Bineînţeles că totul gravitează în jurul meditaţiei, care ne susţine în tot ceea ce facem în viaţă noastră de gospodari din vârf de munte. Căci suntem oameni activi, şi bunul mers al comunităţîi se bazează în mare parte pe munca noastră în agricultură, construcţii, creşterea caprelor şi altele. De-a lungul timpului au trecut mii de oameni pe la noi, fiecare cu căutarea să de schimbare şi evoluţie şi nevoia de a se cunoaşte şi de a regăsi pacea şi armonia cu care au fost construiţi”, arată pagina asociaţiei.

Cei care ajung la Dumbrava de Sus trebuie ca în primele nouă zile să se dedice meditaţiei şi nu au voie să vorbească.

În luna aprilie 2022, într-un articol publicat de „Scena 9”, jurnalista Delia Marinescu a reclamat abuzuri la care Ardelean Farcaş ar fi supus pe unii dintre cursanţi. Bărbatul a negat acuzaţiile. „E incorect ce s-a spus. Nu e adevărat şi cine o spus să vină în faţă cu toţi oamenii, de faţă cu toţi. Minciunile astea îs grave, minciunile astea cineva o să suporte consecinţele. (...) Măi, la mine acasă dacă vrei să respecţi o disciplină o respecţi, dacă nu, sigur te vei răzbuna pe mine”, informa jurnalista de la „Scena 9”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele întunecate din munţii dacilor, care l-au înfiorat pe Ceauşescu. Ce au căutat aici nemţii şi sovieticii

VIDEO Feţele Albe, situl dacic distrus de români. Sex şi ritualuri bizare în ruinele de lângă Sarmizegetusa Regia

FOTO Florile magice rare din cetăţile dacice. Locurile tainice unde cresc iarba fiarelor şi mătrăguna

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite