Focar de Covid-19 într-un centru de plasament din Prahova. Jumătate dintre copii sunt infectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Cel mai mic dintre copiii bolnavi are doar 8 ani. În total, au fost depistaţi pozitiv 13 dintre cei cazaţi în centrul de plasament, la care se adaugă cinci dintre angajaţi (dintr-un total de 41).

Peste jumătate dintre copiii şi adolescenţii internaţi în centrul de plasament din localitatea Filipeştii de Târg, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, au fost diagnosticaţi cu COVID-19, cel mai mic dintre ei având opt ani. Cinci dintre angajaţii centrului sunt, de asemenea, infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la un centru de plasament din Filipeştii de Târg, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde 18 persoane au avut rezultate pozitive la testarea SARS-CoV-2. 

Este vorba despre 13 beneficiari, cu vârste între 8 şi 19 ani, dintre cei 23 testaţi şi cinci angajaţi dintr-un total de 41. Conform DSP, angajaţii depistaţi pozitiv au mers la spital în vederea evaluării, iar beneficiarii au fost consultaţi la Spitalul Municipal Câmpina unde au şi rămas internaţi. Ceilalţi zece au fost testaţi negativ. Mai sunt aşteptate rezultate pentru restul personalului angajat”, informează, vineri, Prefectura Prahova.

Conform celei mai recente raportări privind situaţia îmbolnăvirilor, de joi până vineri, 64 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, fiind de 4.447. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 145 de prahoveni au decedat.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 300 de paturi sunt ocupate. 

Vă mai recomandăm şi:

Un jandarm din Ialomiţa, prins fără mască în tramvai. Ce motiv halucinant a invocat militarul

Guvernul ia în calcul să amâne începerea şcolii până după alegeri. Ce spune Orban

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri