Directorul SJU Ploieşti, Alexandru Băloi, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Băloi, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a fost reţinut joi dimineaţă, pentru 24 de ore, pentru luare de mită, în urma flagrantului realizat în Bucureşti

Alexandru Băloi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a fost reţinut joi dimineaţă, la ora 01.30, la capătul mai multor ore de audieri la sediul DNA. Băloi a fost prins în flagrant miercuri, în Bucureşti, în timp ce lua mită 3.000 de lei de la un om de afaceri.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în perioada aprilie 2014 – iulie 2015, Alexandru Băloi, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a primit de la un om de afaceri (denunţător în cauză), în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă în baza unui contract de servicii încheiat cu SJU Ploieşti.

Mai mult, managerul SJU a tergiversat efectuarea plăţilor respective pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.

Mită remisă în această perioadă se ridică la suma totală de circa 6.500 lei şi au fost remisă în trei tranşe.

Miercuri, directorul a primit de la martorul denunţător suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plăţii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri şi pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adiţional la un contract de mentenanţă deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

La flagrantul organizat de procurori, asupra directorului SJU Ploieşti a fost găsită suma de 3.000 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Pe aceeaşi temă

UPDATE Alexandru Băloi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, prins în flagrant în timp ce lua mită. Directorul a fost reţinut

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite