Deşeurile de la incineratorul din Prahova ard mocnit la o săptămână de la explozie. Depozitul, inundat cu o mie de tone de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini din interiorul incineratorului de deşeuri periculoase de la Brazi FOTO ISU
Imagini din interiorul incineratorului de deşeuri periculoase de la Brazi FOTO ISU

La mai bine o săptămână de la explozia care a avut loc la incineratorul de deşeuri periculoase care funcţionează pe platforma industrială de la Brazi, sunt încă focare care ard mocnit în canalele tehnologice.

Nouă maşini de pompieri vor merge din nou la Brazi pentru a inunda cu apă clădirea unde a avut loc explozia provocată intenţionat de un muncitor.

”Timp de 3 ore vor refula peste 1000 de tone de apă. Sunt mai multe focare care ard mocnit în canalele tehnologice”, potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Este pentru a doua oară când clădirea este inundată pentru stingerea focarelor încă active.

Explozia urmată de incendiu a avut loc în noaptea de 1 spre 2 iunie, când un bărbat, angajat al societăţii ECO BURN, a intrat ilegal în depozitul unde se aflau sute de tone de deşeuri periculoase şi a provocat intenţionat o explozie. Ancheta a relevat faptul că bărbatul s-a sinucis, folosind o butelie aflată în depozit.

Focul a ars o noapte şi o zi, iar localnicii au primit mesaje RO-Alert din cauza norului gros de fum.

Explozia de la ECO BURN a adus la Ploieşti şefii din instituţiile de mediu, inclusiv ministrul Mediului a venit să verifice situaţia incineratorului.

Potrivit acestuia, în depozitul incendiat erau depozitate ilega peste 400 de tone de deşeuri periculoase.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite