Daniel Savu, preşedintele interimar al PSD Prahova, despre excluderile din partid: “Este vorba despre o subminare a partidului din interior”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Savu, preşedintele interimar al PSD Prahova, consideră că excluderile din partid ale lui Marian Vanghelie, Dan Şova şi Mircea Geoană sunt cauzate de “o subminare a partidului din interior, atât înainte cât şi după pierderea alegerilor”

Daniel Savu şi-a făcut cunoscută poziţia în legătură cu excluderile de joi seară din partid într-o postare publică pe blogul danielsavu.ro, poziţie pe care şi-a menţinut-o şi pentru Adevărul Ploieşti, prin biroul de presă al organizaţiei judeţene. Daniel Savu a fost prezent joi seară la şedinţa de analiză a PSD de la Bucureşti.

“PSD a decis ieri să nu mai accepte menţinerea unor controverse, stări de presiune şi scandal în partid şi să-i înlăture pe cei care le-au generat, chiar şi după alegeri. Aşa se explică cele trei excluderi, care au captat mai mult atenţia presei. Trebuie să ştiţi că nu au reprezentat o prioritate în cele şase ore de dezbateri, dar au întrunit un vot aproape unanim. Nu a fost o competiţie pe funcţii, ci un semnal pentru o atitudine diferită. Referitor la circul care a urmat după, nu pot să spun decât că statutul celor care nu ştiu să plece elegant devine un minus pentru ei înşişi. Personal, cred că liderii PSD trebuie să se remarce în primul rând prin viziune, concepţie şi echilibru, în niciun caz prin scandal”, a scris senatorul pe blog.

Ei nu au fost vinovaţi de pierderea alegerilor, nu pentru asta au fost excluşi. Este vorba, dacă trebuie să rezum într-o singură frază, de o subminare a partidului din interior, care s-a manifestat inclusiv după pierderea alegerilor. Nu a fost o sancţiune dată domnilor Vanghelie, Geoană şi Şova pentru pierderea alegerilor, ci pentru atitudinea şi greşelile publice atât înainte de pierderea alegerilor”, a mai spus Daniel Savu într-o emisiune la Antena 3.

Preşedintele interimar al PSD Prahova a sintetizat şi concluziile şedinţei de joi seară a partidului social – democrat.

“Comunism. Corupţie. Baroni. Sunt principalele probleme pe care PSD-ul este conştient că le are, în urma votului negativ primit pe 16 noiembrie, la alegerile prezidenţiale. Nici nu mai contează în ce măsură unele dintre aceste teme ar putea fi corecte, îndreptăţite sau nu. Dacă aşa a rezultat în urma percepţiei alegătorilor, înseamnă că acesta este mesajul transmis prin votul de sancţiune şi trebuie respectat. La Comitetul Executiv de ieri, nici pe departe nu a fost o încercare de a ascunde această situaţie. Din contră, din experienţa mea, este pentru prima dată când un partid care a pierdut alegerile a transmis electoratului un răspuns atât de tranşant şi rapid: am înţeles de ce aţi votat aşa, ne asumăm, rămânem la guvernare, luăm măsuri pentru a înlătura aceste percepţii şi începem să construim un alt proiect politic. Acesta va fi elaborat până la începutul anului viitor, urmând să fie prezentat în Consiliul Naţional şi apoi la Congres”, a scris Daniel Savu pe blog.

Pe aceeaşi temă

VIDEO Vanghelie: Dragnea ne-a spus că americanii sunt de vină. Până de Paşte, îl va da strada afară pe Ponta

Şova, Geoană şi Vanghelie au fost excluşi din PSD. Vanghelie: „A fost execuţie” / Ponta: „Nu mă tem de o rupere a partidului”

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite