Cursuri de perfecţionare pentru jandarmii montani, pe pârtiile de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alături de jandarmii români se perfecţionează la schi alpin şi patru ofiţeri turci (foto: Centrul Montan)
Alături de jandarmii români se perfecţionează la schi alpin şi patru ofiţeri turci (foto: Centrul Montan)

Jandarmii montani se specializează, în această perioadă, la schi alpin. La Centrul Montan Sinaia se desfăşoară primul Curs de pregătire a instructorilor de schi, la care participă patru ofiţeri din cadrul Jandarmeriei Turce şi jandarmii de la secţiile şi posturile montane ale Jandarmeriei Române. 

Pentru acest curs, obiectivul general este de a forma deprinderile de formator în specialitatea schi alpin. Totodată, instructorii montani ai Centrului Jandarmeriei Române din Sinaia, pregătesc cursanţii în metodica organizării şi desfăşurării şedinţelor de învăţare şi antrenament la schi alpin; formarea capacităţii metodico-organizatorice şi pedagogice de predare a schiului la diferite stadii de nivel tehnic; însuşirea şi aplicarea cunoştinţelor referitoare la regulile şi măsurile de siguranţă pentru prevenirea, evitarea şi reducerea riscurilor accidentelor specifice schiului, precum şi modelarea profilului instructorului de schi.
Conform unui comunicat al Centrului Montan Sinaia, tot în această perioadă se desfăşoară şi Cursul de specialitate în schi şi alpinism - nivelul 2 - etapa de iarnă la care participă jandarmii de la secţiile şi posturile montane ale Jandarmeriei Române.
În cadrul şedinţelor de schi se formează priceperi şi deprinderi necesare executării procedeelor tehnice de alunecare şi deplasare pe schiuri în orice condiţii de teren, pe distanţe mari, la temperaturi scăzute, cu sau fără materialele din dotare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite