Cum se atacă pe Facebook primarul din Ploieşti şi ministrul Mediului: „Vătaful a cântat iar cucuriguuuu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Dobre, primarul din Ploieşti şi Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului FOTO ziarulincomod.ro
Adrian Dobre, primarul din Ploieşti şi Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului FOTO ziarulincomod.ro

În timp ce ploieştenii acuză că aerul din Ploieşti a devenit irespirabil din cauza poluării industriale, autorităţile locale şi centrale se ironizează pe Facebook şi în conferinţe de presă, transformând disperarea oamenilor în dispută electorală.

Protagonişti sunt primarul Ploieştiului, Adrian Dobre (PNL) şi ministrul mediului Graţiela Gavrilescu (ALDE). Cei doi se acuză reciproc şi se contrazic prin replici acide pe care le postează cel puţin săptămânal în mediul virtual.

Atât Dobre cât şi Gavrilescu au renunţat la limbajul academic, la stereotipiile discursului politic în favoarea expresiilor la limita trivialului. Astfel, în postările sale, ministrul Graţiela Gavrilescu îl numeşe pe Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, ”ăsta”, ”vătaf”, ”primar plângăcios”, îl compară cu un ”cocoş” şi îl acuză că ”face circ”.  În replică, Dobre o numeşte pe Gavrilescu ”Dăncilă a Ploieştiului” şi o acuză că ignoră ploieştenii şi că ”mângâie suav pe frunte pe poluatori”.

gratiela gavrilescu despre adrian dobre foto facebook

 Cei doi oficiali nu se limitează doar la acuze scrise. La începutul lunii aprilie, primarul Adrian Dobre a organizat un protest în faţa sediului Ministerului Mediului, urmat de o întrevedere cu ministrul Graţiela Gavrilescu. Edilul Ploieştiului mărturisea atunci că discuţia a fost fără un rezultat concret, întrucât ministrul nu are o soluţie pentru a rezolva poluarea industrială din Ploieşti.

adrian dobre despre gratiela gavrilescu foto facebook

Nu a fost singurul gest pe care edilul l-a făcut pentru a arăta interesul faţă de neplăcerile ploieştenilor. Adrian Dobre a mers în miez de noapte la poarta uneia dintre rafinăriile din Ploieşti în speranţa că va fi primit de conducerea societăţii. Imaginile cu vizitele nocturne ale edilului la unul dintre marii poluatori au fost postate pe pagina personală de facebook, însoţite de comentarii acide la adresa ministrului Gavrilescu.

”M-am dus din nou la Lukoil, care, noaptea ca hoţii, dau drumul la gaze toxice peste oraş, profitând de faptul că Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, se culcă devreme.

De altfel, şefei ALDE Prahova, i-am trimis şi un mesaj, în care i-am cerut, încă o dată, să ia atitudine.
Dacă nu se rezolvă, sunt dispus să-mi instalez cortul în faţa Lukoil şi să fac sesizări peste sesizări”, scria Dobre pe Facebook în data de 2 aprilie.

gratiela gavrilescu despre adrian dobre

Şi este doar una dintre postările de acest gen în care irnonizează pe ministrul Mediului.

Replicile din partea Graţielei Gavrilescu nu au întârziat.

”Domnul primar Dobre, potrivit legii, este DIRECT RESPONSABIL DE CALITATEA AERULUI.

M-am lămurit, deja, că, în afară de circ, de la dumnealui, la ceva bun nu mă pot aştepta!” sau "Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu! şi a produs, pentru ploieşteni... o biată mărgică, şi aia ciobită! În traducere: a mai făcut o conferinţă de presă, ca să transmită ce NU este capabil să rezolve. Mulţumim!

În timp ce primarul municipiului Ploieşti şi ministrului Mediului se ceartă în mediul virtual, ploieştenii nu mai contenesc să depună plângeri la Garda de Mediu în care acuză că pe timpul nopţii în special aerul este atât de toxic încât nici nu mai îndrăznesc să deschidă geamurile. În centrul Ploieştiului, dar şi la sediul Gărzii de Mediu au avut loc o serie de proteste la care au participat mai mulţi activişti care încearcă astfel să determine autorităţile să ia măsuri împotriva marilor poluatori.

dobre despre gratiela gavrilescu

Pe pagină de facebook dedicată problemelor de mediu din Ploieşti nu există zi în care ploieştenii să nu posteze anunţuri legate de aerul poluat din diferite cartiere ale oraşului. Oamenii sunt supăraţi pe autorităţi şi reclamă faptul că Garda de Mediu reacţionează târziu la sesizări, iar atunci când o face, amenzile aplicate societăţilor care poluează sunt ridicol de mici.

protest poluare ploiesti foto facebook

Într-un raport cu „Cele mai poluate oraşe din lume” realizat pe anul 2018, de platforma AirVisual, care colectează date în timp real, Ploieştiul se află pe locul cinci, precedat de Iaşi, Cluj, Braşov şi Bucureşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite