Cum să-ţi iei mai ieftin şi mai repede permisul de conducere la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coada la permise auto este una obişnuită
Coada la permise auto este una obişnuită

Fie că obţineţi primul carnet de conducere, fie că se apropie termenul de expirare sau v-aţi schimbat numele ori domiciliul, trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare.

Primul pas îl reprezintă analizele medicale, de care au nevoie cei care iau pentru prima dată permisul de conducere pentru fiecare categorie sau cei cărora le-a expirat acest act. Există în Ploieşti mai multe clinici de stat sau private care asigură aceste servicii, însă este bine de ştiut că preţul acestora poate varia de la 100 de lei un set complet de analize, de exemplu la Policlinica cu Plată, până la 150-200 de lei, în cazul Mediurg.

Se adaugă, în cazul celor care obţin primul permis, testarea psihologică, taxată cu 45-50 de lei la cabinetele specializate. "Când mi-am făcut eu analizele, eram cel puţin 15 persoane care ne plimbam de la cabinet la cabinet. Mi se pare că durează mult prea mult având în vedere că sunt taxate destul de piperat", era nemulţumit Andrei Pleşca, viitor candidat la statutul de şofer. Rezultatul analizelor poate fi ridicat peste minimum două ore.

Birocraţie

După aceasta, trebuie să daţi o fugă la BCR sau CEC unde achitaţi 68 de lei, taxa de permis, indiferent de motivul pentru care schimbaţi actul.

Ultimul pas îl reprezintă statul la coadă, la ghişeele Poliţiei Judeţene de pe strada Vasile Lupu, pentru luarea în evidenţă a dosarului şi realizarea unei fotografii pentru noul permis care va fi gata în aproximativ patru zile. Într-o variantă optimistă, aveţi nevoie de minimum şase ore pentru a parcurge tot acest traseu birocratic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite