Copiii din Prahova vor fi răsfăţaţi de 1 Iunie. Surprizele pentru Ziua Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca în fiecare an, de 1 Iunie, „copilăria va inunda bătrânul Bulevard“. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
Ca în fiecare an, de 1 Iunie, „copilăria va inunda bătrânul Bulevard“. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Plimbări gratuite cu „Tramvaiul Copiilor“, spectacole de teatru şi dans, o paradă a costumelor pe Bulevardul din Ploieşti, dar şi întâlniri cu Lucian Bute şi Ionuţ Iftimoaie la Buşteni sau ateliere de meşteşuguri la Sinaia sunt doar câteva dintre propunerile de distracţie făcute copiilor din Prahova, de 1 Iunie

Plimbările gratuite, de pe 1 Iunie cu „Tramvaiul Copiilor“ au devenit o tradiţie la Ploieşti, astfel că „Ziua Copilului“ din acest an nu putea să facă excepţie. Pe 1 Iunie, cei mici, dar şi însoţitorii adulţi ai acestora, vor putea călători gratuit, cu Tramvaiul Copiilor, după un program special. Micuţii vor primi dulciuri şi mici surprize din partea organizatorilor.

Petrecerea continuă pe aleea pietonală din faţa teatrului, unde actorii de la teatrul din Ploieşti sărbătoresc, pe 1 Iunie, copilăria. Între orele 9.00 şi 13.00, aici se vor desfăşura următoarele mai multe activităţi dedicate Zilei internaţionale a copilului: spectacolul „D'ale lui Păcală“, susţinut de actorii Teatrului pentru Copii Ciufulici, concursuri de desen, interpretare poezii şi cântece (cele mai bune desene şi recitaluri vor fi premiate) şi ateliere de facepaininting şi modelat baloane.

Tot sâmbătă, „Copilăria inundă bătrânul bulevard”, tradiţionalul Festival al dansului pentru copii, desfăşurat pe 1 Iunie, aflat la a XVII-a ediţie. Copiii vor face o paradă a costumelor pe bulevard, care va începe la ora 10.30 din faţa monumentului Eroilor de la Gara de Sud, iar la ora 12.00, la Amfiteatrul în aer liber al Palatului Culturii va avea loc un spectacol coregrafic  susţinut de elevii claselor de balet, dans modern şi dans de societate de la Şcoala de Arte Ploieşti.

Copiii care ajung cu părinţii pe Valea Prahovei se vor putea întâlni, la Buşteni, cu Lucian Bute şi Ionuţ Iftimoaie care vor fi, de Ziua Copilului, în staţiune, la petrecerea organizată pentru copii la Fun-Park Kalinderu din Buşteni. Pe parcursul întregii zile, accesul la toate instalaţiile din parcul de distracţii va fi gratuit pentru copii.

Puţin mai departe, la Sinaia copiii sunt asteptaţi la „Târgul cu Bunătăţi“, unde sunt organizate ateliere de lucru gratuite unde cei mici vor descoperi tainele vechilor mesteşuguri româneşti, dar şi tehnici noi de realizare a decoraţiunilor şi bijuteriilor, sub îndrumarea atentă a meşterilor populari şi artiştilor handmade.

Fiecare copil va meşteşugi şi va pleca acasă cu obiectul lucrat, fie că este vorba de mici obiecte din lut lucrate la roata olarului sau modelate manual din fir de lut, decoraţiuni obţinute prin tehnica banalului şerveţel sau ţesături făcute la gherghef, obiecte decorative din ipsos pictate manual sau obţinute din împletirea pănuşelor de porumb şi bijuterii din ceramică pictate manual.

Şi la Câmpina, de Ziua Internaţională a Copilului, sunt organizate evenimente tematice pregătite special pentru cei mici. Printre surprizele care încep de la ora 10.00, în centrul municipiului, se numără spectacole interactive de teatru pentru păpuşi, ateliere de creaţie, jocuri şi concursuri, ambianţa de sărbătoare fiind întreţinută de un DJ şi un clovn.

În program sunt, între orele 10.00 şi 12.30, şi spectacole susţinute de copiii din Câmpina. Urmează apoi două recitaluri, pentru care pe scena de pe Bd. Carol vor urca Monica şi Anca Ţurcaşiu.

Mai puteţi citi

„Târgul cu Bunătăţi“ vine la Sinaia cu ateliere gratuite de meşteşuguri tradiţionale, pentru copii

Spectacol de păpuşi, concursuri şi ateliere pentru copii, la teatrul din Ploieşti, pe 1 Iunie

Lucian Bute şi Ionuţ Iftimoaie vor distra copiii, de 1 Iunie, la Buşteni
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite