Copii şi artişti plastici din Ploieşti strâng bani pentru viitorul Spital de Pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70 de copii din Ploieşti şi doi artişti plastici vor expune şi vor valorifica icoane pictate pe sticlă, toate fondurile urmînd a fi donate pentru înfiinţarea şi dotarea viitorului Spital Public de Urgenţă pentru Copii

Vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă „Suflet pentru Suflet“ va avea loc luni, 2 decembrie, la ora 18.00, la parterul mall-ului Winmarkt Ploieşti.

Evenimentul reprezintă o etapă a proiectului socio – educaţional cu acelaşi nume, iniţiat în scopul de a mobiliza într-un efort comun elevi, părinţi, instituţii, operatori economici, voluntari, organizaţii şi fundaţii pentru un scop umanitar, acela de a sprijini programul de strângere de fonduri pentru înfiinţarea, dotarea şi funcţionarea „Spitalului Copiilor“, viitorul Spital Public de Urgenţă pentru Copii din Ploieşti.

Icoanele realizate de către elevi vor fi valorificate, iar banii obţinuţi vor fi donaţi pentru spital. De asemenea, cu imaginile icoanelor vor fi realizate felicitări.

70 de copii, 2 artişti plastici, 15 cadre didactice, 5 instituţii de învăţământ, printre care Colegiul Naţional „Jean Monnet”, şcoala „Sfântul  Vasile”, şcoala „Rareş Vodă” Ploieşti, 7 sponsori şi mai mulţi parteneri au participat la acest proiect.

Elevii au fost îndrumaţi de Mihaela Laslo şi Marilena Ghiorghiţă, membre ale Uniunii Artiştilor Plastici Ploieşti.

În decembrie 2012, Petrom a donat municipalităţii sediul firmei din centrul Ploieştiului în vederea trasformării lui într-un spital modern de pediatrie.

Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă

Primăria Ploieşti înfiinţează Fundaţia „Copiii noştri“ pentru strângerea de fonduri necesare înfiinţării Spitalului de Pediatrie

Sediul Petrom din Ploieşti a intrat în patrimoniul oraşului. Va fi transformat în spital de pediatrie
 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite