Concluzii teribile ale necropsiei în cazul elevei moarte la Sinaia: fata a murit de hipotermie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra a murit din cauza hipotermiei. A stat toată noaptea de duminică spre luni în pădure, în frig
Alexandra a murit din cauza hipotermiei. A stat toată noaptea de duminică spre luni în pădure, în frig

Alexandra Rizea, eleva descoperită miercuri într-o pădure, în Sinaia, moartă în ceea ce a părut o tentativă de sinucidere, a murit, de fapt, din cauza frigului. Fata nu a reuşit să-şi ducă la capăt planul sinucigaş, dar a stat toată noaptea în pădure, la temperaturi mult sub 0 grade.

Tragedia Alexandrei, eleva de 19 ani descoperită de jandarmi, miercuri la prânz, într-o pădure din Sinaia, a luat o cu totul altă turnură. Concluziile necropsiei indică drept cauză principală a decesului nu sinuciderea prin spânzurare, ci hipotermia.

De altfel, corpul a fost descoperit de anchetatori într-o „poziţie atipică şi incompletă“ care nu ar fi putut provoca moartea prin spânzurare. Cu toate acestea, este sigur că Alexandra a încercat de câteva ori să-şi ducă planul la capăt şi a rămas toată noaptea în pădure.

Dispărută de duminică, este sigur că pe 14 aprilie, seara, era în viaţă, atunci când a postat, pe Facebook, o fotografie din Sinaia. Autopsia a concluzionat că moartea a intervenit luni dimineaţă, pe 15 aprilie.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia cu încadrarea de moarte suspectă. Principala cauză a decesului este hipotermia, faptul că respectiva persoană a fost expusă o perioadă îndelungată de timp temperaturilor de afară. Intenţia de sinucidere este dovedită de poziţia atipică şi incompletă în care a fost găsit corpul, dar nu aceasta a provocat moartea“, ne-a spus procurorul Georgiana Iorgiţă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Informaţia a fost confirmată şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. „În cauză au fost stabilite mai multe cauze ale decesului, dar decisivă, potrivit necropsiei este hipotermia“, ne-a spus Daniel Radu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.

Pe corpul fetei nu au fost descoperite alte urme de violenţă.

Vestea morţii Alexandrei Rizea a bulversat colegii, prietenii şi cunoscuţii elevei, dar şi ai familiei. Sute de mesaje de condoleanţe s-au strâns pe contul de Facebook al fetei, „locul“ unde a ales să-şi anunţe moartea, să lase o ultimă fotografie şi pe care părinţii au scris mesajul dramatic al dispariţiei sale.  

Pe aceeaşi temă

Mesaj dramatic, pe Facebook, al părinţilor elevei care s-a sinucis la Sinaia. O postare misterioasă a fetei îi dezvăluie intenţiile

Elevă din Ploieşti, găsită moartă într-o pădure din Sinaia

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite