Conacul Prințului Paul, scos la licitație de ANAF. Prețul de pornire pentru imobilul regal din Sinaia

0
Publicat:

Cei cu dare de mână pot cumpăra o clădire unicat în România. Vorbim de un imobil din Sinaia, aflat în apropiere de Castelul Peleș, care a aparținut nepotului lui Carol al II-lea, Prințul Paul de România.

Conac de vânzare în Sinaia. FOTO ANAF
Conac de vânzare în Sinaia. FOTO ANAF

Imobilul a aparținut lui Paul Philippe al României, fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, care era născut din căsătoria morganatică, nerecunoscută de familia regală, a lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino.

Prințul Paul de România, cum era cunoscut, este în prezent arestat în Franța. El a fost dat în urmărire internațională încă din decembrie 2020, după ce polițiștii care l-au căutat la domiciliul declarat în acte, din Sectorul 2 al Bucureștiului, nu l-au găsit pentru punerea în executare a condamnării din dosarul retrocedării Fermei Băneasa.

Acum, ANAF a scos la licitație un imobil amplasat în Sinaia, aparținând lui Paul Philippe al României, urmașul lui Carol al II-lea. Prețul de pornire a licitației este de 1,2 milioane lei, plus TVA. Pe lângă clădirea în sine, se pune la vânzare și terenul aferent, în suprafață de 156 de metri pătrați.

Acum, ANAF îi scoate la licitație unul dintre bunuri, fiind vorba de un micul conac aflat în apropiere de Castelul Peleș. Trebuie precizat că este prima licitație, iar dacă acesasta nu se va finaliza cu succes, prețul imobilului va fi redus cu 25%.

Ce primiți pentru 1,2 milioane lei:

- cotă de 1/1 din unitate individuală – apartament nr. 1, situată în localitatea Sinaia, judet Prahova, str. Theodor Aman, nr. 2, în suprafata totala de 303 mp-suprafață construită (221,51 mp suprafață utilă), având nr. cad. 23594-C1-U1, compusă din demisol 1: suprafață construită -42.32 mp, suprafață utilă -25.08 mp și demisol 2: suprafață construită -115.46 mp, suprafață utilă -81.34 mp; parter: suprafață construită 6.90 mp indiviz din 13.21 mp, suprafață utilă 5.33 mp indiviz din 10.21 mp; mansardă: suprafață construită 138.18 mp, suprafață utilă 109.76 mp; terasă- 4.90 mp și balcon 4.07 mp.

- părți comune, conform cărții funciare: acoperiș, casa scării, coș de fum, scări exterioare.

Potrivit raportului de evaluare, construcția are structură din zidărie, șarpantă din lemn și învelitoare din țiglă ceramică. Penru că inspecția a fost efectuată din exterior, se consideră că finisajele sunt medii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite