Cine este tânărul care şi-a înjunghiat fosta profesoară de matematică. Era băut şi înarmat: ce au găsit jandarmii în buzunarele agresorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii fac cercetarea la Liceul unde o profesoară de matematică a fost înjunghiată FOTO Diana F.
Poliţiştii fac cercetarea la Liceul unde o profesoară de matematică a fost înjunghiată FOTO Diana F.

O profesoară în vârstă de 43 de ani din Ploieşti a fost atacată marţi pe holul şcolii de către un fost elev, care a reuşit să o înjunghie cu un cuţit de bucătărie. Femeia este în stare gravă, iar agresorul a fost prins de jandarmi.

UPDATE: Agresorul nu este la prima faptă de acest fel. În anul 2016, când încă era elev al liceului ”Spiru Haret” a ameninţat tot cu un cuţit un coleg de şcoală. Atunci s-a întocmit dosar penal pentru ameninţare, iar Alexandru Niţulescu a fost amendat cu 500 de lei. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Parchetului.

Mihai Alexandru Niţescu, acum în vârstă de 22 de ani, este bărbatul suspectat că şi-a atacat fosta profesoară de matematică. Atacul a avut loc marţi, în jurul orelor 13.00, pe holul principal al Liceului ”Spiru Haret” din Ploieşti, chiar în faţa cancelariei.

Motivul atacului nu a fost stabilit de anchetatori, dar aceştia au deja cel puţin două justificări ale actului necugetat al tânărului. A fost examtriculat din liceu, iar profesoara de matematică (care este soţia unui judecător de la Judecătoria Ploieşti) se pare că a fost cea care a avut un cuvânt greu de spus atunci când s-a luat această decizie. În plus, există informaţia conform căreia Mihai Alexandru Niţescu ar fi fost internat în trecut la un spital de specialitate din Bucureşti.

Bărbatul putea să producă o tragedie şi mai mare. În momentul în care a fost prins de către un echipaj de jandarmi aflat în patrulare, Mihai Niţescu avea la el mai multe arme albe, dar şi o sticlă cu alcool, din care cel mai probabil şi consumase.

liceul spiru haret ploiesti unde a fost injunghiata o profesoara foto diana frincu

Arsenalul” pe care agresorul îl avea în bagaje când şi-a înjunghiat profesoara FOTO IJJ Prahova

Conform unui comunicat remis presei de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, ”patrula de jandarmi care se afla la legătură cu paznicul a trecut la urmărirea acestuia, imobilizandu-l la aproximativ 25-30 metri de intrare în instituţie. Pe timpul urmăririi persoana în cauză a lovit cu pumnul parbrizul unui autoturism parcat în zonă. După imobilizare, la controlul corporal şi al bagajelor au fost găsite asupra acestuia următoarele: - un cuţit de bucătărie cu lama de 10 cm, un toporaş cu coada metalică, o teslă cu coada metalică, un patent, o foarfecă, un PET de 2 l tăiat în care se aflau cuie, o sticlă de 0,5 l cu alcool, cu miros specific de ţuică, consumat din el”, se arată într-un comunicat al IJJ Prahova.

Tânărul a fost reţinut şi predat Poliţiei, iar acum se află la audieri.

Surse apropiate de anchetă spun că Alexandru Niţescu consumase băuturi alcoolice, la testul specific rezultând o alcoolemie de 0,45.

liceul spiru haret ploiesti unde a fost injunghiata o profesoara foto diana frincu

Tânărul a spart şi parbrizul unei maşini parcate lângă liceu FOTO IJJ Prahova

În paralel cu ancheta poliţiei cu privire la acest atac, se fac verificări administrative pentru a se stabili cum de a fost posibil ca o persoană străină de şcoală să pătrundă în clădirea instituţiei. În interiorul liceului unde a avut loc atacul se intră doar cu cartelă. Se pare, spun martorii, că bărbatul ar fi profitat de o intrare în grup a mai multor elevi, dar şi de neatenţia paznincului, şi aşa a reuşit să se strecoare până în faţa cancelariei.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a profesoarei atacate, veştile nu sunt dintre cele mai bune. Femeia este în şoc hemoragic, a fost înjunghiată în zona abdominală, şi există posibilitatea ca lama cuţitului să-i fi atins organele interne. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au decis să intervină chirurgical imediat ce profesoara a fost adusă la unitatea de primiri urgenţe.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite