Profesor înjunghiat de un fost elev chiar pe holul şcolii. Atacul a avut loc în faţa cancelariei. Agresorul era băut şi înarmat cu cuţit, topor, foarfecă şi cuie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politie

Un profesor de la un liceu din Ploieşti a fost înjunghiat marţi, în timp ce se afla pe holul şcolii. Suspectul este un fost elev. Acesta a fost prins de poliţişti.

UPDATE Profesoara de matematică atacată este soţia unui judecător de la Judecătoria Ploieşti.

UPDATE: Potrivit unor surse apropiate de anchetă, suspectul Alexandru Mihai NIţulescu ar avea probleme psihice, iar în trecut ar fi fost internat la un spital de specialitate din Bucureşti. Alcooltestul a relevat că bărbatul a consumat alcool, are o alcolemie de 0,45. 

În ceea ce priveşte profesoara de matematică, starea de sănătate a femeii nu este deloc una bună. Are o plagă în zona abdominală şi este posibil ca lama cuţitului să fi atins organe interne. Profesoara a intrat de urgenţă în operaţie

UPDATE: Tânărul suspecat că şi-a atacat profesoara de matematică era înarmat cu mai multe arme albe. După ce a fost prins de către echipajul de jandarmi, la controlul corporal, au fost găsite asupra acestuia un cuţit de bucătărie, o toporişcă, dar şi o sticlă din plastic plină cu cuie, o teslă, dar şi o sticlă cu ţuică.

Patrula de jandarmi care se afla la legătură de vedere cu paznicul a trecut la urmărirea acestuia, imobilizandu l la aproximativ 25-30 metri de intrare în instituţie. Pe timpul urmăririi persoana în cauza a lovit cu pumnul parbrizul unui autoturism parcat în zona. După imobilizare, la controlul corporal şi al bagajelor au fost găsite asupra acestuia următoarele: - un cuţit de bucătărie cu lama de 10 cm, un toporas cu coada metalica, o teslă cu coada metalica, un patent, o foarfeca, un PET de 2 l tăiat în care se aflau cuie, o sticla de 0,5 l cu alcool , cu miros specific de ţuică , consumat din el” se arată într-un comunicat al IJJ Prahova

UPDATE: Bărbatul acuzat că şi-a înjunghiat profesoara de matematică este un fost elev al şcolii. Se numeşte Alexandru Mihai Niţescu, acum în vârstă de 22 de ani. Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată, dar surse apropiate de anchetă spun că tânărul a fost exmatriculat din şcoală. Aceleaşi surse spun că tânărul era într-o avansată stare de ebrietate la momentul atacului.

Profesoara, în vârstă de 43 de ani, a fost înjunghiată în zona abdominală. I s-a acordat primul ajutor în cancelarie de către un echipaj de la Ambulanţă, iar ulterior a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

...................................

Ştirea iniţială

Atacul a avut loc puţin după orele 13.00 pe holul Liceului Spiru Haret din Ploieşti. Din primele informaţii, o profesoară de 43 de ani ar fi fost atacată de către un fost elev. Acesta a reuşit să o înjughie cel mai probabil cu un cuţit. Suspectul, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a fost reţinut de către poliţiştii chemaţi la faţa locului.

Nu se ştie deocamdată care este starea profesoarei. Medicii de la Serviciul de Ambluanţă din Prahova, solicitaţi la liceu de ceilalţi profesori, îi acordă victimei îngrijiri medicale în cancelarie.

Nu sunt date cu privire la gravitatea rănilor. Poliţiştii urmează să-l audieze pe agresor. Acesta a fost încătuşat şi dus la sediul Poliţiei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite